Fogyókúra alatt milyen csokit engedtek meg magatoknak?
a lidl-ben kapható J.D.Gross 81%-os étcsokit eszem
a tejcsokiról leszoktam, mert az leginkább cukor, semmi több
Én normális csokit, a 80%-os nekem nem csoki, hanem vajas kakaópor. HA csokira vágyom, akkor egy-két kis kockát eszem az édes csokiból, utána jó ideig nem kell több. Régebben a 80%-osból hiába ettem, ugyanúgy kívántam továbbbra is, ezért semmi értelme.
Mellesleg az sem kevesebb kalória, szóval akkor már maradok a rendesnél.
100 g tejcsoki 587 kcal, 100 g 80%-os meg 598 kcal.
Sajátot, a kalóriatartalma nem érdekel, a szénhidrát annál inkább. Amilyen keveset eszem belőle, az is majdnem mindegy, így az ízre koncentrálok s xilitet használok, nem jóval szénhidrátszegényeb dolgokat. A kakaóban úgyis van ch.
A cukrot kerülöm, a normál 60-70%-os csoki nem fér bele, ha egyszer van alternatívám, a durvább pedig nem ízlik. A sajátomban kb. 30% kakaópor van, nagyon durván kakaós, viszont kakaóvajat nem tartalmaz, nem igazi csoki. Nem baj, nekem jó.
Kis mennyiségben befér, több nem kell, de ha nagyon, nagyon elszánt vagyok és a zsírt is minimalizálom, akkor jön a konjaclisztes csokipuding, amiben kalória is alig van. Nekem a kakaó számít, a csokit is a kakaó miatt szeretem, így ez remek megoldás.
Bár nekem a kávé is alternatíva, max. több kakaót teszek bele (egy keveset pedig mindig)...
Ma már általában nem fogyok, de erről nem a csoki tehet. A fogyásom alatt is napi szinten ettem, remekül befért a többi extrém kalóriadús ételem mellé.
Lightos csokit még nem is láttam soha. Ahogy már írtam, arra nekem a konjaclisztes puding van. Bár kakaót is iszom néha.
De mi a gond a kalóriákkal? Azzal működünk, úgyis ennünk kell. Nyilván sok csoki elveszi a helyet a fontosabbaktól, de 1-2 kocka miért ne férne bele? Vagy akár sokkal több, ha a kalóriakeret nem olyan apró s így is beviszi az ember, amit kell? Energiát ad s azért némi egyebet is, a kakaóban van nem kevés magnézium, vas... Persze 1-2 kockánál ez nem számottevő, de attól még van benne. Amennyire szeretem a kakaót s amilyen az étrendem, nálam már fontos magnéziumforrásként képes funkcionálni egyes napokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!