Gyomorgyűrűt vagy bypass műtétet milyen mértékű súlyfelesleggel lehet megcsináltatni?
Kérdező, beteg vagy.
Súlyos pszichológiai problémád van, amibe bele is halhatsz. Fordulj orvoshoz.
Kizárt, hogy 55 kilóval kövér legyél, csak beképzeled magadnak.
" Sőt az előző háziorvosomat is felkerestem ez miatt, hogy irányítson el egy jó dietetikushoz, helyette mentálhigiénés tanácsadára küldött. A mostani doki sem jobb..."
HA MINDEN orvos, meg MINDEN válaszoló szerint TESTÉPZAVAROD van, akkor nem ártana elgondolkoni azon, hogy IGAZUK lehet!!!!
Emellett egy gyomorcsonkolás nem kis mütét, és csak nagyon indokolt esetben végzik el (kimondottan nagy súlytöbblet, nem pedig 10 kg - ami mellékesen még nem is tekinthetö indokoltan fölöslegnek)
Nem akarlak bántani, segíteni szeretnék, csak nem nagyon tudom, hogyan. Fontos megértened, hogy nem a dokikkal van a gond, ők jó orvosok, és helyesen tették, hogy mentálhigiénés tanácsadásra küldtek. Figyelj, a gyomorgyűrű nem játék, nagyon kockázatos műtét. Gyulladást okozhat, erodálódhat, végül is a betegek 40 százaléka évekkel később újra műtétre szorul. Olvass utána ebben a cikkben:
Ugye, tudod, milyen nehéz helyzetbe hoztad az orvosokat azzal, hogy ilyet kértél tőlük? Pl. tegyük fel, hogy én beteg vagyok, és jobban tetszene nekem, ha a bal kezemen nem lennének ujjak. Szerinted találnék olyan sebészt, aki hajlandó levágni őket csak ezért?
Az a baj, hogy a lelki beteg ember nagyon ritkán tudja magáról, hogy beteg. Gondolkodtam rajta, mit kéne írnom neked, amiből rájönnél, hogy testképzavarod van, de sajnos ilyen "mágikus mondat" nem létezik. Talán azt tudnám tanácsolni, hogy járj el pszichológushoz "csak úgy". Beszélgess vele mindenféléről, nem csak a súlyodról, hidd el, ez sokat javít majd a közérzeteden. Ha már jól ismer téged, és te is őt, akkor a kölcsönös bizalom alapján jobban elhiszed majd neki azt, amit sokan írtak itt a GYIK-en, sajnos a legtöbben eléggé minősíthetetlen hangnemben. Sok sikert, és remélem, jobbra fordul majd az életed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!