Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám megszeretni a...

Hogyan tudnám megszeretni a futást?

Figyelt kérdés
Eddig csak diétával fogytam, de lelassult a fogyás és ezért elkezdtem futni, de nem élvezem. Az ismerősöm aki szeret futni, azt mondta, hogy az első 2 hét rossz, utána imádni fogom. Már 5 hete futok, először 15 percet, mostmár 30 percet, de még mindig nem élvezem és alig várom, hogy hazaérjek. :( Csak hétköznap futok, hétvégén pihenek. Egy kicsivel többet fogytam mint csak diétával, azzal nincs is baj, csak a hátam közepére sem kívánom a futást... Aki szeret futni az hogy szerette meg? Sajnos a futós ismerősöm másik városban él és nem tudunk együtt futni, az egész családom olyan mint a lajhár, senki nem jön velem, pedig szerintem úgy jobban tetszene... :(

2016. okt. 10. 12:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%

Eleinte én is utáltam futni,aztán megszerettem. Olyannyira, hogy voltak 3 órás futásaim is.

Nem biztos, hogy ez a te sportod. Csinálj olyat,amit szeretsz!

2016. okt. 10. 12:18
 2/11 anonim ***** válasza:
22%
Először 15 perc? Ha rendesen futsz a harmadát se bírod. Ez maximum kocogás lehet. Ha semmi erőfeszítést nem adsz bele, még jó hogy nem élvezed. Kellenek a célok, hogy minél gyorsabban fuss le egy távot.
2016. okt. 10. 12:29
 3/11 anonim ***** válasza:
Keress olyan sportot, amit egyből szeretsz. Sokat segít.
2016. okt. 10. 12:56
 4/11 A kérdező kommentje:
Van valami sport a futáson kívül, ami ingyenes és egyedül lehet csinálni? Itthon tornáztam videóra, de azt 2 nap után meguntam. A futást legalább csinálom, csak nem élvezem.
2016. okt. 10. 13:10
 5/11 anonim ***** válasza:
Úszás? Bicikli?
2016. okt. 10. 13:44
 6/11 A kérdező kommentje:
Bicikli nincs, mert kicsi a lakás és nincs tárolónk. Régebben kellett úsznom a gerincem miatt, de úgy felfáztam "alulról", hogy a wc-zés is fájdalmas volt, úgyhogy a doki azt mondta, felejtsem el az úszást...
2016. okt. 10. 14:22
 7/11 A kérdező kommentje:
Azt hiszem marad az, hogy továbbra is futok, kibírom valahogy... Vagy megpróbálok mégkevesebbet enni. Már csak 6 kg-t akarok fogyni.
2016. okt. 10. 14:30
 8/11 anonim ***** válasza:

Ahogy én kezdtem, kb 1 éve: Zombies Run!

Szerettem hallgatni a zombis történetet, közben játszotta a zenéimet a telóról. Néha felpörgetett (KERGETNEK A ZOMBIK, MENEKÜLJ!!!).

Aztán idővel már nem kellett az "esti mese" a futáshoz, vittem csak a zenét. Aztán már a zene sem kellett.

Nem tudom, mennyi idős vagy, de a minden hétköznap elég sűrű, még ha csak napi fél órát is jelent. Ha tényleg túlsúllyal küzdesz, akkor a futás az izületeidet komolyan igénybe veszi, lehet, hogy hosszabb regenerálódás jót tenne.

Én heti kétszer futok, kétszer cselgáncsozok, igazából mindegyiket várom. Ráadásul most a legjobb a hőmérséklet a futáshoz, nincs meleg, nincs fagyos hideg, ilyenkor tudom magam legjobban meghajtani. Ergo ilyentájt szoktam a rekordjaimat megdönteni.

Ja, egy futóapp is jó motiváció lehet, főleg ha vezeted benne a súlyodat. Látni fogod, hogy mennyi munka van már mögötted, és grafikonon akár azt is láthatod, hogy hogyan olvad a súlyod hétről hétre, hónapról hónapra. Eközben hogy javul az időd, hogy tudsz akár egy hirtelen ötlettől vezérelve akár másfélszer-kétszer akkora kört futni... Szóval így.

Én társsal egyszer sem futottam, nem is szívesen igazodnék máshoz.

Ja, a futás egyébként nem fog villámgyorsan fogyasztani. Nekem egy 6 km körüli futás kb. 600 kalóriát jelent. (93 kiló körül vagyok, azt mozgatni már komoly meló)

Ez a 600 kalória kb 8 deka zsír energiatartalma. Ami ijesztően kevésnek tűnik egy fél órás megerőltetésért... De minden héten ha futsz négyszer, az heti 30-32 deka, az meg már több, mint havi 1 kg.

És jövő hónapban már egy kilóval kevesebbet cipelsz! :)

2016. okt. 10. 14:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Vegyél szobabiciklit, dobd be a számitógép/ tv elé, gyorsan lehet így pörgetni a kilómétereket.
2016. okt. 10. 15:04
 10/11 anonim ***** válasza:
Zenével. Én csak azzal tudok futni, meg is őrülnék, ha nem lenne bedugva a fülem, és a saját lihegésem kellene hallgatnom.
2016. okt. 10. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!