Hogyan tudnám megszeretni a futást?
Eleinte én is utáltam futni,aztán megszerettem. Olyannyira, hogy voltak 3 órás futásaim is.
Nem biztos, hogy ez a te sportod. Csinálj olyat,amit szeretsz!
Ahogy én kezdtem, kb 1 éve: Zombies Run!
Szerettem hallgatni a zombis történetet, közben játszotta a zenéimet a telóról. Néha felpörgetett (KERGETNEK A ZOMBIK, MENEKÜLJ!!!).
Aztán idővel már nem kellett az "esti mese" a futáshoz, vittem csak a zenét. Aztán már a zene sem kellett.
Nem tudom, mennyi idős vagy, de a minden hétköznap elég sűrű, még ha csak napi fél órát is jelent. Ha tényleg túlsúllyal küzdesz, akkor a futás az izületeidet komolyan igénybe veszi, lehet, hogy hosszabb regenerálódás jót tenne.
Én heti kétszer futok, kétszer cselgáncsozok, igazából mindegyiket várom. Ráadásul most a legjobb a hőmérséklet a futáshoz, nincs meleg, nincs fagyos hideg, ilyenkor tudom magam legjobban meghajtani. Ergo ilyentájt szoktam a rekordjaimat megdönteni.
Ja, egy futóapp is jó motiváció lehet, főleg ha vezeted benne a súlyodat. Látni fogod, hogy mennyi munka van már mögötted, és grafikonon akár azt is láthatod, hogy hogyan olvad a súlyod hétről hétre, hónapról hónapra. Eközben hogy javul az időd, hogy tudsz akár egy hirtelen ötlettől vezérelve akár másfélszer-kétszer akkora kört futni... Szóval így.
Én társsal egyszer sem futottam, nem is szívesen igazodnék máshoz.
Ja, a futás egyébként nem fog villámgyorsan fogyasztani. Nekem egy 6 km körüli futás kb. 600 kalóriát jelent. (93 kiló körül vagyok, azt mozgatni már komoly meló)
Ez a 600 kalória kb 8 deka zsír energiatartalma. Ami ijesztően kevésnek tűnik egy fél órás megerőltetésért... De minden héten ha futsz négyszer, az heti 30-32 deka, az meg már több, mint havi 1 kg.
És jövő hónapban már egy kilóval kevesebbet cipelsz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!