Valaki segít nekem lefogyni? Egyedül nem boldogulok,30kgmtól szeretnék megszabadulni, mivel kb 100kg vagyok ezért először még futást hanyagolni szeretném.
Először is iktasd ki az étrendedből a fehérlisztel készült kenyeret, tésztákat stb., cukros és édesítőszeres üditőket valamint az alkoholt.
Az nagyon rossz ha nem eszel húst, hiszen az állati fehérje sok hasznos dolgot tartalmaz, melyet rossz hanyagolni. Ha ragaszkodsz a húsmentes élethez legfeljebb halat és csirkemellet ehetsz( mert a csirke puszta izomzat) a rostban gazdag étrend az anyagcsere helyreállítását segiti pl reggelire fogyaszthatsz zabkását, rozs vagy teljeskiörlésű kenyeret vagy tojást. A sütiket édességeket is érdemes hanyagolni, de ha teljeskiörlésű lisztből készültek, mértékkel fogyaszthatod. Ba pedig nassolni vágysz rágcsálj nyers zöldséget vagy almát. A testmozgás is fontos ha futni nem is szeretnél végezz egyszerű tornagyakorlatokat. Én az étrendedet nem fogom meghatározni, mivel nem vagyok profi hogy osszam az észt :D azt már neked kel megirnod mi lt eszel, amiket az elején írtam azt éreldemes betartanod. De ha gondolod írok 1 napi étrendet:
Reggeli: tojásrántotta 3 db tojàsból, mellé zöldségek
Tízórai: 1db alma
Ebéd: 1 adag zöldsaláta ( paradicsom,uborka,hagyma,paprika és fűszer ízlés szerint Mértékkel), egy grillezett csorkemell
Uzsonna: pár korpàskeksz
Vacsora: 1 bögre zöldsaláta
#1: Mi van? Aki nem eszik húst, az nem fog halat és csirkét enni...
Kérdező, az nem gond, hogy nem eszel húst, bár leszűkíti a sovány fehérjeforrásaid körét, de ez nem feltétlenül gond :)
Étrendet nem tudok mondani, hisz túl sok lehetőség van s nem tudom, mit szeretsz. Nyilván kell valamiből fehérje, nem árt a sok zöldség sem...
Futnod egyáltalán nem muszáj, később sem, de valamit mozogj, zsírégetésre az aerob jó, amúgy pedig célszerű a teljes testet edzeni.
köszönöm válaszotokat! :) igen a csirke és a hal is kilőve:/, virslit eszek ,meg felvágottakat (ha az számít)
meg estleg, arra gondoltam, hogy pufi rizst, joghurtot, tojást,zöldség, gyümiket variálom, meg talán sajt, kefír, túró. Meg salátán kívül, ha babot vagy lencséét párolva ennék?Vagy esetleg konzerv kukorica? vagy az már től cukros?
Ha eszel húst, akkor ne mondd, hogy nem eszel... Pont a rosszabbakat választod, de ez van.
Nézd, cukrosakat is ehetsz, ha kalóriadeficitben vagy. Jobb persze, ha nem, de valamit enned kell, válogatós emberként is.
A pufi rizsnek megvan az az előnye, hogy nehezebb belőle sokat enni, persze ha azzal akarsz jóllakni, akkor nem jobb, mint a sima rizs (amivel nincs baj, nem egészségtelen, csak szénhidrátbomba, ami vagy gond, vagy nem, de leginkább mennyiség kérdése). A kukorica és a száraz hüvelyesek is szénhidrátbombák, ez utóbbiak legalább fehérjedúsak, de sok embernek nehezen emészthetők. A tojást igencsak támogatom, laktató s legalább nem szinte csupa szénhidrátot eszel...
búzaliszttel? mármint teljes kiörlésűre gondolsz? a víz ivás az menni fog mert imádom :) mindig azt iszok :D
Bocsánat, akkor rosszul fogalmaztam. Nem minden húst eszek meg :D de nagy részét nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!