Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ajánlanátok nekem vega főétele...

Ajánlanátok nekem vega főételeket, amelyek beleilleszthetőek egy fogyókúrába?

Figyelt kérdés

Lehetőleg alacsonyabb szénhidrátos, vagy ha jelentősebb szénhidráttartalma van, akkor kalóriaszegény legyen.

Köszi előre is!

2016. aug. 28. 14:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Kaloriaszegeny magas szenhidratos halal fogyokuraban...hiaba kaloriaszegeny ha nincs zsir ami laktat es nincs feherje ami lassitja a szenhidrat felszivodasat meg rosszabb mintha ennel hozza egy kis mandulat(feherjetartalmu!)...na de a kerdesre valaszolva

Lecso,zoldseg leves,rizsteszta szoszokkal pl paradicsomszosz..nincs sok variacio aki nem vegetarianus az is kb csirkemellel el zoldseggel...szval nyers zoldseg valami feherjepotloval

2016. aug. 28. 15:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag minden zöldséges étel ebbe a kategóriába tartozik.

A zöldségesk nagy része nem tartalmaz sok ch-t (illetve ehhez figyelembe kell venni a szokásosan elfogyasztott mennyiségeket is - mert elvileg pl a borsóban aránylag sok van, de egy normál, egészséges ember nem eszik meg egy kilót belöle egyszerre - és a kisebb emnnyiség meg nem vészes), emellett általában kalóriaszegények is.

2016. aug. 28. 15:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Akkor én nem vagyok normál, egészséges ember, mert nekem egy kiló borsó teljesen szimpatikus mennyiség egyszerre, ha azzal akarok jóllakni :)

Nem mindegy, mi neked a jelentősebb szénhidráttartalom vagy a kalóriaszegény... Amúgy inkább az fontos, hogy jóllakj vele adott kalóriában. Van, aki remekül jóllakik gyors szénhidráttal, van, akinek az szinte semmit nem számít a jóllakásban, a háztartásomban mindkét fajta megtalálható :D

Sok zöldségétel megfelel a feltételednek, egy könnyed zöldségleves még kalória- és szénhidrátszegény is lehet egyszerre, jóllakni persze nehéz vele, de első fogásnak remek lehet. A szárazhüvelyesek és nagy mennyiségű viszonylag szénhidrátos zöldség már sok szénhidrátot hozhat össze (kevés ember van, aki szénhidrátszegényekből is elszáll, de ez sem elképzelhetetlen, illetve szénhidrátkeret kérdése).

Jók a tojásételek is, bár lehet, hogy neked nem főétel egy töltött tojás. Nekem még a tükörtojás is az.

A zöldségételek is sokszor tartalmaznak tojást vagy tejterméket, ezek sem szénhidrátosak a laktató hatásukhoz képest, főleg, ha a tejtermék zsíros. Hogy az adott embernek milyen mennyiségben jó bevinni a makrotápanyagokat, az más lapra tartozik, de nagy általánosságban a fehérje és a zsír jobban laktat, mint a szénhidrát, a zöldség pedig térfogatot ad, finom, s persze a tápanyagtartalma is lehet igen fontos.

A gabonák kiesnek, hacsak nem kis mennyiségben alkalmazod, de ha arra alapozzuk a jóllakást, az sok szénhidrátot és kalóriát jelent s van, akinek nem is fog menni így.

Bármilyen étel beilleszthető, emberfüggő s mennyiségfüggő ez. Általánosan elég nehéz.

2016. aug. 30. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!