Most akkor mit (t) egyek?
15 éves vagyok, úgy 1 éve vagyok vegetáriánus és azóta 7 kilót híztam. Próbálok figyelni, hogy elegendő fehérjét vigyek be, de nagyon nehéz mivel a családom nem főzz nekem külön és mivel nem akarok két perces rántottán meg zöldségen élni, rászoktam a péksütményekre. Tudom, persze meglehet oldani, de mivel tanulok és emellett külön órákra járok, egész egyszerűen nincs időm, se pénzem külön étrenden élnem, de ha még lenne is elég időm meg pénzem, akkoris sajnálnám rá azt a rengeteg pluszt, mivel az élet nem az étel körül forog -legalábbis én így gondolom.
Nagyon sokat csökkent az önbizalmam, utálom a testemet és azt ha beszólást kapok a súlyom miatt. Az elveim azt mondják, hogy a kegyetlen módon élt gyárban felhízlalt állatok életét nem szabadna a számhoz emelnem, de mivel az egészségem és az önbecsülésem is borzasztóan sokkat csökkent, szerintetek mit tegyek? Megpróbáljak vegetáriánusan tovább diétázni (eddig ez sajnos mindig kudarcot vallottam) egészségesebb praktikákkal vagy kezdjek el rendesen táplálkozni?
"Az elveim azt mondják, hogy a kegyetlen módon élt gyárban felhízlalt állatok életét nem szabadna a számhoz emelnem"
:D
Ne is haragudj, de én falun élek, nagyszülők tenyésztenek is állatokat, és dolgoztam állattenyésztésben(ismert cégnek sertést adtunk el) és egészen más tapasztalataim vannak róla, mint az itt leírtak.
"Kegyetlen módon" Tenyészteni drága(gyógyszer hasonlók, gondolj bele csak a saját példádon, hogy a "sapka, vagy az antibiotikum" az olcsóbb és jobb), és pazarló lenne amúgy is. Ezért kevesen csinálják úgy, ráadásul egy bevizsgálás, és vége a vállalkozásnak, ha csak ez a bajod, akkor állj vissza a hagyományos táplálkozásra.
Lehet vegetáriánus/vegán módon is bevinni, de ahhoz kicsit nagyobb "háttér" és nagyobb ismeretek, kellenének, ezért inkább a visszaállást javaslom.
Persze, maradj vega és egyél rendesen, megfelelő mennyiségű fehérjét. Mi ezzel a gond? S mi a gond a 2 perces (persze megfelelően tartott házi tojásból készült) rántottával? Remek étel. De a tojást elkészítheted máshogy is, végső esetben pedig még növényekre is alapozhatod a fehérjebeviteledet. Nehezebb, ha a család nem támogatja a dolgot, de megoldható, kérdés, neked mi mennyit számít. A te döntésed. Felőlem ehetsz húst is, de ne gondold, hogy muszáj, mert bizonyosan nem az.
Az élet nem az étel körül forog jó esetben, de a táplálkozás nagyon fontos az energiaszinted, közérzeted, egészséged szempontjából... Speciel én még sokáig is akarok élni, erőben, egészségben, izmosodva, amíg lehet, úgyhogy az étrend extrém fontos számomra s ezt természetesnek is tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!