Ez koplalásnak számít? Vagy pont elég?
Reggeli:15 db szeder
Ebéd: Csirkemell (100g) barna rizs (50g)
Vacsi: túró (100g)
175 cm/ 65 kg 14l
Én kb. 13 evesen annyit se ettem naponta mint te most. Par evvel kesobb tudod mi lett a kovetkezmeny?
Kihullott a fel hajam! Es meg most is hullik! Remenyem sincs, hogy visszanoljon! A hajamra voltam a legbuszkebb magamon. :( Nekem testkepzavarom van.
Hidd el! Nem eri meg par kilo minusz. Nagy arat kell erte fizetni, foleg ha nagyon keveset eszel!
Egyel rendesen, egeszsegesen es mozogj mozogj! De ne koplalj. :(
Kérdező, 23-as válaszoddal kapcsolatban: én az étrendedben nem látok se sok gyümölcsöt, se zöldséget. A csirkemell szerintem a legértéktelenebb húsok egyike (száraz, semmi zsír vagy bőr).
Amit javasolnék:
Reggeli: 2 db tojás bármilyen zöldséggel
Tízórai: 1-2 db alma vagy ugyanilyen mennyiségű egyéb gyümölcs, 1 natúr joghurt mézzel (belerakhatod a szedret is :))
Ebéd: 2 db csirkecomb 1 rendes adag párolt zöldséggel, rizzsel vagy más gabonával, 1 tányér levest is ehetnél
Uzsonna: 1-2 marék dió vagy mogyoró
Vacsora: tejfölös túró vagy sajt, sok zöldség
Naponta 1-2 evőkanál olivaolaj (pl. salátákra) és 1-2 evőkanál kókuszolaj (rizsbe is mehet).
Ez az alap, de még ezen kívül is nyugodtan ehetsz más ételeket is, akár jó fajta (nem túl cukros) édességeket, aszalt gyümölcsöt is, kalóriában még biztosan belefér.
A súlyod alapján nem kellene fogynod, ha kövérnek látod magad, az vagy testképzavart jelez, vagy nem vagy elég izmos. Ha izmosodnod kellene, ahhoz enni is kell rendesen. A jelenlegi étrendedben túl kevés a fehérje (legalább 2x ennyi kellene), a zsiradék, az élelmi rost és a vitamin. Ha naponta 2 adag zöldséget (1 adag 1 mélytányérnyi) és 1 adag friss gyümölcsöt eszel, lehetőleg nem egyfajtát hanem változatosan mindenféle színűt, plusz megfelelő mennyiségű fehérjét és zsiradékot, akkor már durva vitaminhiányod nem lesz, de még így sem árthat valamilyen komplex vitaminkészítmény (lehetőleg nem a szintetikus, olcsó fajtából).
Ennyi idősen nagyon káros az, amit most csinálsz, ha így folytatod, nem fogsz megfelelően fejlődni, pl. nem lesz nőies alakod, nem fejlődik megfelelően a csontozatod, női szerveid, nem fog menni a tanulás, hormonzavar, idegrendszeri problémák is lehetnek belőle. Nem a hajhullás lesz a legnagyobb bajod, bár az sem túl kellemes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!