A megevett cukor mennyi idő alatt szÍvódik fel?
Figyelt kérdés
2016. júl. 16. 16:17
1/3 anonim 



válasza:





Milyen cukor? Szőlő, répa,gyümölcs stb.?
2/3 A kérdező kommentje:
.A gyümölcsnél a görögdinnyéjé érdekelne.Azt tudom,hogy a dinnyének magas glikémiás indexe.De,hogy mennyi idő alatt szÍvódik fel azt nem találtam meg sehol.Ami még érdekelne,az a kristálycukor.
2016. júl. 16. 21:33
3/3 anonim 



válasza:





Ennek az élettani nyomonkövetése nem könnyű, hiszen a gyomorból is szívódik fel, utána pedig a belekből. Így kerül a véráramba. A szervezet sejtjeibe a koncentrációgradiensnek megfelelően szabadon beáramlik, lebontása pedig a sejtekben azonnal megindul. Ennek megfelelően a korlátozottan rendelkezésre álló kísérleti adatok szerint a gyomorba kerülést követően perceken belül megjelenik a vérben, ahol a koncentrációja folyamatosan növekszik kezdetben, aztán pedig a lebontási folyamat miatt csökken. Hogy milyen gyorsan emelkedik, mikor éri el a maximumot a vérben, milyen sebességgel csökken a vércukor szint, az a bevitel mennyiségétől, időbeliségétől, a testfolyadék mennyiségétől és egyéb tényezőktől függ. Laboratóriumi cukorterheléses vizsgálatnál az étkezést követő 1. és 2. órában szokás vizsgálni a vércukor szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!