Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Valaki le tudná nekem írni,...

Valaki le tudná nekem írni, hogy melyik cukor milyen gyorsan szívódik fel?

Figyelt kérdés

Pl: a beveszek 100g-ot ebből is meg abból is akkor mennyi idő alatt szívódik fel?

Dextróz, fruktóz és maltodextrin...

2013. máj. 23. 20:31
 1/6 anonim ***** válasza:

A szőlőcukor és a malto igen gyorsan (egyik GI-je 100, a maltodextrinét nem tudom. De gyors ch - ha ez nem elég akkor majd más válaszol) - közben utána néztem: malto szintén 100. Hamar felszívódik, megemeli a vércukorszintet.

A fruktóz IS gyorsan szívódik fel, viszont a májban alakul át glükózzá, így a hatása más - nem jobb, csak más.

Konkrétan mire megy ki a kérdésed?

2013. máj. 25. 09:34
 2/6 A kérdező kommentje:

Vékony vagyok és konditerembe járok. Ott azt tanácsolták, hogy vegyek tömegnövelőt. A barátom (aki régebben vett) azt mondta, hogy ezeknek a cuccoknak a nagy része cukor.

És ezenm filózgatok.

Elvileg nem jó a sok cukor. Lehet, hogy ezekben mégis csak az van? Akkor nap 100-200 gramm szőlőcukor ugyan olyan mit azok a több ezer forintos porok?

2013. máj. 25. 12:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezekben az van?

Olvasd el az összetételt.

Amúgy persze hogy az van. Hízáshoz legegyszerűbb cukrot, keményítőt enni. Nem jó a sok cukor? :)

Igen, ez érdekes. Vajon fogorvosok vagy kik mernek ilyet állítani? :) Ma a társadalmat a cukor és a keményítő mozgatja, megkérdőjelezni az egészségességüket durva dolog ám :)

Ha elég húst, zsírt eszel, összességében pedig elég kalóriát akkor cukorevés nélkül is szép, sportos izomzatod lesz.

A szőlőcukor + valamilyen proteinpor házilagos összekeverése pedig igen okos, gazdaságos mód a gyárilag összekevert tömegnövelők kiváltására. Az összekeverés úgy látszik igen költséges folyamat :)

Sokkal jobban megéri otthon bekeverni cukrot a fehérjével, ha mindenképpen cukrot akarsz enni.

2013. máj. 25. 12:11
 4/6 A kérdező kommentje:

És ez a sok cukor most komolyan jót tesz?

Más ha valaki megeszik egy cukros fánkot és más ha valaki 100 gramm cukrot összekever egy pohár vízzel és megissza.

2013. máj. 25. 12:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Mindenképpen káros és sz.ar a cukor is, liszt is.

Hogy kinél milyen mennyiség, és mennyi idő alatt okoz betegséget az változik.

2013. máj. 25. 12:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Tudnál esetleg valamit ajánlani amit turmixként meg tudok inni.

Szilárd kaját elég nehezen eszek. Utána kéne valamit inni ami + kalóriát adna.

Mostanában zablisztet tettem vízbe és azt ittam. Olyan volt mint valami kicsit iszapos cucc, de nem volt rossz.

Csak az a baj vele, hogy nagyon laktat és után egy csomó ideig nincs étvágyam.

2013. máj. 25. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!