Valaki le tudná nekem írni, hogy melyik cukor milyen gyorsan szívódik fel?
Pl: a beveszek 100g-ot ebből is meg abból is akkor mennyi idő alatt szívódik fel?
Dextróz, fruktóz és maltodextrin...
A szőlőcukor és a malto igen gyorsan (egyik GI-je 100, a maltodextrinét nem tudom. De gyors ch - ha ez nem elég akkor majd más válaszol) - közben utána néztem: malto szintén 100. Hamar felszívódik, megemeli a vércukorszintet.
A fruktóz IS gyorsan szívódik fel, viszont a májban alakul át glükózzá, így a hatása más - nem jobb, csak más.
Konkrétan mire megy ki a kérdésed?
Vékony vagyok és konditerembe járok. Ott azt tanácsolták, hogy vegyek tömegnövelőt. A barátom (aki régebben vett) azt mondta, hogy ezeknek a cuccoknak a nagy része cukor.
És ezenm filózgatok.
Elvileg nem jó a sok cukor. Lehet, hogy ezekben mégis csak az van? Akkor nap 100-200 gramm szőlőcukor ugyan olyan mit azok a több ezer forintos porok?
Ezekben az van?
Olvasd el az összetételt.
Amúgy persze hogy az van. Hízáshoz legegyszerűbb cukrot, keményítőt enni. Nem jó a sok cukor? :)
Igen, ez érdekes. Vajon fogorvosok vagy kik mernek ilyet állítani? :) Ma a társadalmat a cukor és a keményítő mozgatja, megkérdőjelezni az egészségességüket durva dolog ám :)
Ha elég húst, zsírt eszel, összességében pedig elég kalóriát akkor cukorevés nélkül is szép, sportos izomzatod lesz.
A szőlőcukor + valamilyen proteinpor házilagos összekeverése pedig igen okos, gazdaságos mód a gyárilag összekevert tömegnövelők kiváltására. Az összekeverés úgy látszik igen költséges folyamat :)
Sokkal jobban megéri otthon bekeverni cukrot a fehérjével, ha mindenképpen cukrot akarsz enni.
És ez a sok cukor most komolyan jót tesz?
Más ha valaki megeszik egy cukros fánkot és más ha valaki 100 gramm cukrot összekever egy pohár vízzel és megissza.
Mindenképpen káros és sz.ar a cukor is, liszt is.
Hogy kinél milyen mennyiség, és mennyi idő alatt okoz betegséget az változik.
Tudnál esetleg valamit ajánlani amit turmixként meg tudok inni.
Szilárd kaját elég nehezen eszek. Utána kéne valamit inni ami + kalóriát adna.
Mostanában zablisztet tettem vízbe és azt ittam. Olyan volt mint valami kicsit iszapos cucc, de nem volt rossz.
Csak az a baj vele, hogy nagyon laktat és után egy csomó ideig nincs étvágyam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!