Gyümölcsöket tényleg csak üres gyomorra, magában szabad enni? Alma + kefir párosítás is árt?
Olvastam sok helyen, hogy gyümölcsöket csak éhgyomorra szabad enni, magában, mert különben a gyümölcscukrot nem megfelelően emészti meg a szervezet és a belekben erjedésnek indul, puffadáshoz, esetleg méreganyagok felszaporodásához vezet.
Megint máshol azonban ajánlják natúr joghurtokhoz, zabpelyhekhez reggelire.
Olyat is olvastam, hogy csak szénhidrátokkal együtt ne ajánlják, vagyis ne egyél kenyérrel, zabpehellyel sem meg egy almát pl. (régen amikor kiflivel ettem egy almát valóban tapasztaltam puffadást), de akkor mi a helyzet az almás pitével?
Olyan véleményt is olvastam, ami a tejtermékekkel együtt fogyasztást is egészségtelennek gondolja, így pl ne keverjük kefirbe, natúr joghurtba se és sajtokkal se együk együtt.
Mi az igazság? Esetleg mik a személyes tapasztalataitok?
Valóba nem megfelelően emészti meg a szervezetem az almát ha kefirrel eszem? Tényleg erjedésnek indul a belekben?
Számos igazság létezik, nyilván mindegyik nem lehet valódi.
Az én igazságom az, hogy kefirt vagy zabot eleve nem eszünk, mert semmiképpen nem vezet jóra.
Gyümölcsöt pedig ajánlott magában, de fontosabbnak tűnik a kefir és a gyors ch kerülése mint a gyümölcs kérdés.
Tehát ha valaki már tesz az egészségéért, nem eszik tejterméket vagy almáspitét, akkor tovább könnyítheti a szervezete dolgát azzal, hogy gyümölcsöket mondjuk nappal, étkezések között és korlátozott mennyiségben eszik.
Az olyan véleményeket melyek szerint ne keverjék kefirbe nem értem, ezek akkor nyilván egyébként támogatják a kefir fogyasztást. Innentől előttem hiteltelenné válnak.
A személyes tapasztalatok.. sokszor ferdítenek, de érdemes odafigyelni a saját testünkre. Ha valamivel együtt fogyasztva a gyümölcsöt kellemetlen hatást tapasztalsz, akkor legalább abban biztos lehetsz hogy Neked az nem nyerő.
Köszi a választ, bár hasznos nem volt. Szerintem tejterméket igen is lehet enni és nagyon is egészséges, bár én a tejet kerülöm, a laktóz miatt.
A savanyított tejtermékek mint a kaukázusi kefir szerintem igazi orvosság a bélrendszernek, magamon azt tapasztalom, hogy rengeteget javult a közérzetem, emésztésem mióta rendszeresen fogyasztom.
Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy mi a helyzet akkor, ha gyümölcsökkel együtt fogyasztom.
Még mindig én vagyok.
Az első kommenthez hozzáfűzve:
A joghurtok pont hogy jók a bélnek (élőflóra), ahogy a búzakorpa és társai is jót tesznek a bélben.
Jól van kedves tejfüggő barátaim, akkor oltsátok a testeteket gennyes tejekkel, olyan magabiztossággal beszéltek a témáról mintha a táplálkozástudomány avatatlan szakértői lennétek, komolyan.
Mennyi joghurt kell ahhoz, hogy a bélflórát pozitívan befolyásolja? 30 liter naponta, ez konkrétan halálos mennyiség. Tehát ha bármi értelme lehetne a savanyított tejtermékeknek, ahhoz olyan mennyiséget kellene fogyasztani amekkora képtelenség.
Ráadásul már kis mennyiség is káros. Ennyit kell tudni, és nem valami danone activia reklámból tájékozódni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!