Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Valaki mondjon nekem egy...

Valaki mondjon nekem egy olyan fogyókurát ami nagyon jó és hatásos és suli mellett is tudom csinálni?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 13. 21:22
 1/4 anonim válasza:
Egyél fényt!
2010. ápr. 13. 21:28
 2/4 anonim ***** válasza:
norbi+sport nekem bevált
2010. ápr. 13. 21:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Amit nem eszel meg, az nem is hízlal! :-)

Komolyan: elsősorban kerüld a cukros, zsíros ételeket, a fehér lisztből készült pékárukat.

Egyél zöldségféléket, gyümölcsöket leginkább.

Sokat mozogj.

2010. ápr. 13. 21:41
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Hülyeség, jobb ha máris elfelejted a "zöldséget egyél" meg 90 napos meg más hasonló dolgokat amit nők lapjába, blikkbe meg más hasonló "tudományos folyóiratokba" olvasol. A fogyókúrának 3 alap pillére van, melyből ha csak egy is nem teljesül elfelejtheted a fogyást:

akaraterő

mozgás

diéta

Akaraterő:

Olyan fogyókúra nincs, ami 1 hónap alatt lefogyaszt, erre sok időt kell szánni, mert csak akkor lesz hatásos. Persze attól is függ menyit akarsz fogyni. Tehát ne méregesd magad naponta, mert csak elmegy a kedved, ez lassú folyamat. Nincs olyan, hogy ez még belefér, azt még megehetem, most ünnep van stb. Vegyél erőt magadon, amit nem lehet azt nem lehet, ennyi.

mozgás:

Napi rendszeres mozgás, főleg aerob edzések. Ez egy közepesen aktív mozgás forma, ahol alacsonyabb pulzusszámmal dolgozol, de ez a legmegfelelőbb a zsír égetéséhez. Nekem a kedvencem a tempós séta. Akkor jó az aerob edzés ha izzadsz meg dolgozol keményen, de még lihegned nem kell, egyenletesen, szépen lélegzel. Jó aerob edzéshez még a bicikli, elliptikus tréner is. Naponta 1 órát aerobozz, ha tudsz akkor reggel éhgyomorra 30 perc, aztán délután suli és tanulás után 30 perc. Ha nem tudod megoldani, akkor délután egybe mehet 1 óra.

diéta:

A diétában a legfontosabb az alacsony szénhidrát (továbbiakban ch) és telített zsír bevitel, a magas fehérje, víz és vitamin bevitel. A fehérje alapvető fontosságú, mert diéta alatt az izmok is bomlanak és ezt meg kell előzni, különben elgyengülsz és a diéta végére undormány csoffadék leszel. A diétában egész végig fogyassz testsúly kilogrammonként 2-2,5 grammot. Remek fehérje források: csirkemell, hal, sovány marhahús, vadhúsok. 100 gramm csirkemell kb 25 gramm fehérjét tartalmaz, sovány marhahús (bélszín, lapocka) 20 gramm, vadhúsok (szarvas, őz, vaddisznó) kb 20 gramm, és a halak is összességében 20 gramm körül. A ch-t 1-2 hetente folyamatosan csökkenteni kell, apránként. Indítsd a diétát 3-3,5 gramm ch/testsúly kilogrammonkénti szintről, a diéta végére lemehet 1 grammra. Remek diétás ch források: hüvelyesek (bab, borsó, lencse) zabpehely, barna rizs, brokkoli, kelbimbó, teljes kiőrlésű lisztből készült dolgok (de nézd meg, ne csak rá legyen írva, az is legyen, nézd meg az összetevőket a címkén) de nagyon kerüld a fehér lisztes dolgokat, ne ess túlzásba a gyümölcsökkel se, mert rengeteg cukrot tartalmaznak. Telített zsírokat kerüld (disznó, kacsa, liba, faggyú zsírok) de telítetleneket mindeképp vigyél be mert alapvető fontosságúak egyes vitaminok felszívódásához. Legjobb a lenmagolaj és a halolaj. Mindegyikből 2-2 evőkanál naponta. Víz: 0,5 deci/ testsúly kilogramm. Vitamin: vegyél egy komplett multivitamint. Én leginkább a Scitec Nutrition-tól ajánlom a Daily Vita-Min nevű készítményt. Fittnessz üzletekbe vagy konditermekbe megtalálod. Kajálás: ha a fentiek segítségével kiszámoltad naponta miből mennyi kell, azt oszd el 5 étkezésre. A kajálások között legyen kb 3 óra. Pl: 7:00, 10:00, 13:00, 16:00, 19:00 vagy 8:00, 11:00, 14:00, 17:00, 20:00. Mindegyik jó, ne félj az este 6 utáni étkezéstől, ugyanis a napi össz kalória bevitel számít. És ha 5 felé osztod a kajálást, 3 órás közökkel, sokkal kevésbé leszel kitéve az éhezés okozta kísértésnek, meg amúgy se jó éhesnek lenni.

Remélem segítettem, sok sikert :)

2010. ápr. 14. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!