Ha napi egy órát szobabiciklizek, hány kilót adhatok le juniusra és szeptemberre?
Elkezdtem szobabiciklizni. 162cm vagyok, és 95kg. Ha minden nap tekerek egy órát, és emellett már most figyelek az étkezésemre(kiigtattam a nehéz, zsíros és cukros ételeket),mikorra várható látható eredmény? És ha ezt folytatom, hány kilót adhatok le nyár elejére? És ha tovább folytatom, tanévkezdésre?
18/L
Nekem szobabringán a rövid pedálja miatt és a béna kormánya miatt, mindig előbb megfájdul a térdem, vagy a hátam, még mielőtt elfáradnék :)
Szerintem nehéz betartani, hogy 1 órán át tekerni kell, és ezt minden nap. Ahhoz nagy akaraterő kell.
Azt nem lehet megmondani mennyit fogysz, hát nyilván attól is függ, hogy amúgy könnyen változik a súlyod, vagy már ezer éve ugyanennyi, és attól is függ, hogy mennyire van a szobabringa fékezve tekerés közben. Ha semennyire, csak úgy üresben könnyedén tekered, az nem sokat ér.
Egy igazi bringával viszont más a helyzet, mert ha kinézel a térképen valamit, elmész oda, amíg odaérsz, valószínűleg el sem fáradsz, csak akkor mikor utána haza is kell jönnöd :) De akkor már nem dobhatod félre a bringát az utcán, ha fáradt vagy akkor is haza kell tekerned vele. És jobb ha sietsz, hogy időben hazaérj!
Na ezért jobb az igazi bringa :)
Ezzel lehet fogyni, csak arra figyelj, hogy alacsony fokozaton, kényelmes tempóban tekerj (aerob), tehát ne hajtsd magad (kardió). A zsíros meg cukros kajákat jó hogy kiiktattad, de iktasd ki a lisztet is ha eredményt akarsz.
Gyakorlatilag marad a zöldség, csirkemell, sovány marha, hal, túró, teljes kiőrlésű dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!