Milyen ételeket főzzek életmód váltásnál?
A magyaros kaják nem hízlalnak, ha normálisan készítik öket.
Nem kell fél kg zsírt rakni bele, nem kell agyoncukrozni, meg agyonlisztezni, nem kell mindenhez kenyeret enni és nem kell fél vödörnyit megenni egy evésre, akkor semmivel sem rosszabb, mint bármi más - ugyanis a "magyaros" nem azt jelenti, hoyg csicsog a zsírban, és cukros,lisztes sok kenyérrel - ezt csak a butább emberek hiszik annak.
Minden (akár hagyományos, magyaros) ételt is el lehet készíteni megfelelö módon, hoyg minden további nélkül meg lehesssen enni úgy, hogy még fogysz is vele, nem pedig hízol töle.
Emellett a mennyiség is sokat számít, a nehezebb ételekböl böven elég jóval kevesebb is, mint amit megszoktatok.
Én pl soha nem értettem, hogy a paprikás krumpli(szénhidrát)-hoz minek kell enni kenyeret(szénhidrát)...
Egyáltalán nem laktat jobban...
A nokedlit el lehet készíteni teljes kiörlésű lisztből, a rántott húst meg meg lehet sütni sütőben is...
És folytathatnánk...
Próbáld mellőzni a fehér lisztet. Váltsd ki teljes kiőrlésűvel, vagy zabliszttel, ha kell. Cukrot szintén. Ha valamihez szükséges, akkor használj édesítőt. Napraforgóolaj helyett (kisebb mennyiségnél) kókuszzsírt. Próbáld meg úgy elkészíteni a húsokat, hogy ne kelljen őket bő zsírban sütni. A sütőzacskó nagyon jó erre. Ha pl leves van, ne csinálj mellé tésztát. Ne sózd túl a dolgokat. Ha ennyit megcsinálsz kezdésnek, már sokat tettél a családod egészségéért.
Járjatok el rendszeresen mozogni. Nem feltétlenül kell futni, egy intenzív séta, vagy egy kiadós túra ugyanolyan jó tud lenni.
Csatlakozom a többiekhez, semmi baj a magyaros kajákkal, bár pl. a tésztásak nem előnyösek sokunknak. Nekem ugyan mindegy, tk liszt vagy sima, mindkettő szénhidrátbomba, ami engem nem laktat jól. Nyilván én nem eszem ilyet (galuskát csinálok néha, csak szénhidrátszegényen és gluténmentesen :)), másoknak viszont beleférhet.
Nekem a magyaros étel a fűszerezést jelenti s általában sok zsírt :) Kedvelem ezt a világot, fogyáshoz pedig remek, amennyiben nem viszem túlzásba a bevitt zsír és szénhidrát mennyiségét.
Az egészséges és fogyáshoz passzoló étrendhez sem kell sok pénz. Sőt, sok bolti kész cucc és rágcsa elhagyása olcsóbbá és jobbá teszi az életet.
A lecsóval végképp semmi baj, főleg ha meg tudjuk enni kenyér nélkül.
A pörkölt is teljesen OK.
Nem mindenki tud nyers zöldséget enni mindenhez köretként, az választhat valami szimpatikus gabonát, ajánlom a gluténmenteseket, rizs, köles... Akit zavar a magas GI, az egyen olyat, amié alacsony, bár a hozzáevett zöldség is lassítja a felszívódást.
Miket szoktatok enni?
Akkor talán tudunk pár tanácsot adni, hogy mit mivel válts ki,hogyan készítsd el :)
4-es vagyok. Aki lepontozott, levezetné nekem, mi a gond a húslevessel, halászlével fogyókúra esetén?
Összehasonlításképpen: a húslevesbe én nem teszek plusz zsírt, csak annyi van benne, amennyi a húsból belefő. Van még benne sárgarépa, fehérrépa, zeller, hagyma, egyéb (idény)zöldségek ízlés szerint, fűszerek, só.
Ez mennyivel nyújt több kalóriát, mint ha párolt húst eszik valaki zöldségekkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!