Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez megártott, hízhatok tőle,...

Ez megártott, hízhatok tőle, vagy elnézhető?

Figyelt kérdés

Nem fogyókúrázok, inkább mondhatni egészségesen élek, viszont az utóbbi időben jobban rágyúrtam, szóval elhagytam nagyjából a tésztákat, mert azért eddig ettem spagettit, meg ha volt tészta, tésztát, meg néha napján becsúszott egy kis nasi, édesség, hisz az egészséges életmód ugye nem arról szól hogy mindent megvonunk...

de az utóbbi 1 hónapban jobban rágyúrtam, mivel feljött rám egy kis felesleg az utóbbi időben (na jó, nem kicsi, 5-6 kiló) ezért megvontam a tésztát, ilyesmiket.

Azonban az utóbbi 2-3 napban 1200 kcal fölött ettem, megettem simán 1500 kalóriát, és a szénhidrátbevitelt is túlléptem, 50-60 grammal, ma speciel 110-el biztosan, ami nagyon sok, viszont fehérje nagyon kevés volt és úgy mozogni sem mozogtam most pár napig semmit.

Hízhatok tőle, vagy ez még nem ártott meg?

2016. jún. 7. 18:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha a napi energiaszükségletedet nem lépted túl az 1500 kalóriával, akkor nem fogsz hízni. Viszont hülyeség megvonni magadtól ételeket, mindenből lehet enni, a szénhidrát nem hízlal jobban, mint a fehérje, vagy a zsír. (az igaz, h 1g ch 4g vizet köt meg, de az max 1 nap múlva távozik a szervezetedből)
2016. jún. 7. 20:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Az energiaszükségletem elvileg 2400 kalória körül van, de annyit eleve nem bírnék megenni, szerintem jó az 2000-nek is, hozzátéve hogy 14 éves vagyok. Akkor köszönöm, nem aggódok a bűnözés miatt:D
2016. jún. 7. 21:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez nem bűnözés, amúgy megtiltanám ezt a kifejezést táplálkozással kapcsolatban, kivéve speckó eseteket (pl. ha a szomszédot eszed meg).

2-3 nap alatt nehéz komoly károkat okozni, kevés evéssel főleg. Az nem jó, hogy kevés volt a fehérje, rendszeresen ne legyen ez. A többivel mi a gond? 1500 kcal inkább kevés, a szénhidrátbevitellel pedig mi a gond, ha nem esett rosszul? Elő van írva neked, hogy a szénhidrátot fixen alacsonyan kell tartanod?

Az egészséges életbe nekem nem fér bele, hogy plusz ch-n aggódsz, hacsak nincs rá extra okod.

Ki mondta neked, hogy a sok ch egészségtelen? Vagy hogy hizlal kalóriatöbblet nélkül?

2016. jún. 7. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!