Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kikre mondják azt h még a...

Kikre mondják azt h még a végén elfogysz?

Figyelt kérdés
2016. jún. 2. 22:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Akikre akarják, az emberek nem olyanok, hogy 85 centis derékbőségnél ne kapja meg az ember (tapasztalat).
2016. jún. 2. 22:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Ezt h érted?
2016. jún. 2. 22:21
 3/5 anonim válasza:

soványakra, fogyókúrázókra, anorexiásokra

szinonimája, hogy "még a végén elvisz a szél"

elfogysz > elfogy a tested

2016. jún. 2. 22:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Én gyakrabban hallom gúnyolódásként, csipkelődésként. Pl. ha egy husisabb csaj éppen keveset eszik.

Vagy amikor valaki fogyózik, és már látszik az eredmény, de még tovább csinálja, olyankor is szokták mondani.

De valóban, vékonyaknak is, bár ott inkább az a jellemző, hogy ha rendesen esznek, akkor beszólnak hogy "még a végén elhízol".

2016. jún. 3. 00:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Első voltam. Nos, alapból akkor mondják, ha azt gondolják egy fogyás alatt álló emberről, hogy már túlzásba viszi.

Nekem ezt 85 centis derékbőségnél mondták, nem értve, miért akarok még soványabbra fogyni. Szerintem egyértelmű, hogy miért, de a ruha ápol és eltakar, falusi szinten pedig más az ideálisnak tartott derékbőség, ezt már tapasztaltam. 20-25 kiló plusszal is csinosnak tartottak férfiak s fel akartak szedni, pedig még szép sem vagyok.

Úgyhogy ez a beszélőnek a fogyó másik vékonyságáról alkotott véleményétől függ, nem kell hozzá vékonynak lenni, ezt kívántam kifejezni.

2016. jún. 3. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!