Miért mondják, hogy alapanyagcsere alá nem lehet menni kalóriában?
Én közepes intenzitású fizikai munkát végzek,sportolni ritkán szoktam, inkább csak torna itthon, séta ilyesmi. Kb 10-12 kg feleslegem van, elvileg a napi kalóriaszükségletemre 2300 kcal-t írnak mindenhol a kalkulátorok.
Szóval elvileg 1800-al kb fogynom kellene ebből adódóan.
De hát basszus, 1800 kcal-van én csak hízok kb.
Olyan 1000-1200 kcal amivel tényleg fogyok is.
De elvileg ez meg kevés.
Betegségem nincs, pajzsmirigy van ilyesmi.
Miért van az, hogy csak ennyivel tudok fogyni?
Lassú az anyagcseréd, azért. A kalkulátoroknak halvány fogalmuk sem lehet róla, csak tippelnek egyet statisztika alapján. Nekem annyit írnak súlytartásra, hogy annyival éheznék, jóval fölötte ettem a fogyásom nagy részében.
Neked fordítva téved, ennyi.
Az összetétel inkább az egészség szempontjából számít, illetve van, akinél ez-az bekavar a testműködésbe, de ugyanúgy deficitben fogy az ember, akár cukrokon, akár rendes ételen él. Nekem sem az számít a fogyást nézve, hogy mit eszem, hanem hogy mennyit. Az egészségem és közérzetem s éhségem csillapítása miatt eszem rendesen, ezek eleve fontosabbak a fogyásnál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!