Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Én agybajt kapok! Valaki...

Én agybajt kapok! Valaki segítsen?

Figyelt kérdés
Szóval,az a helyzet,hogy 62 kg-ról lementem 56-ra.Ezzel nincs is semmi baj,elégedett vagyok.Abbahagytam a diétát,és elkezdtem többet enni,és ezalatt nem azt kell érteni,hogy egész nap csokit zabáltam(bár azért becsúszott jó pár édesség is)hanem a súlytartásomhoz szükséges 2000 kalóriát vittem be,ha esetleg néha többet ettem,akkor lemozogtam,ugyanis a mozgást nem hagytam abba.Ez volt kb 5 napja.Ma reggel megmértem magamat,reggel,wc után,szokásos szögben a mérleg,és 59(!!) kilót mutatott a mérleg.Na ne mondja már senki,hogy 2000 kcal-al 5 nap alatt 3-4 kilót felszedtem,de mégis kiborít.Közrejátszhat,hogy megvan jelenleg a menstruációm,illetve tegnap ettem egy kis sós perecet,é sóval ízesített puffasztott rizst is,és a sóról azt hallottam,hogy visszatartja a vizet.Na de most akkor mondja már meg nekem valaki,hogy mikor fogok visszaállni a súlyomra,amiért annyit szenvedtem?Vagy az ember már nem is ehet egy jót,mert meghízik?:( SOS!!

2016. máj. 29. 11:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hiába biciklizek heti ötször, sétálok sokat és végzek súlyzós edzést heti háromszor, attól még ülő életmódot folytatok, és 2000kcal az, amire szükségem van 20% deficitben, HA aznap edzettem. És én vagyok 73 kiló.

Nyilván nem vagyunk tisztában a kérdezővel, nem tudjuk, hogy mennyire aktív, de azt mondani, hogy a 2000 kalória úgy, hogy nem csinál semmit (mert ugyebár azt írta, hogy ha többet eszik, akkor mozogja csak le) még kevés is 56 kilóhoz, az nevetséges.

Egyébiránt, kérdező, konkrét számokkal: ~7000kcal deficit után lehet beszélni 1kg súlyvesztésről. Még ha napi 500-zal is lépted túl a keretedet, ez öt nap alatt 2500kcal, azaz kevesebb, mint fél kiló súlygyarapodás zsírban. Ha egy nap több szénhidrátot viszel be a szokásosnál, már az képes nagyobb mennyiségű vizet megkötni, és annak ellenére, hogy valójában nem híztál, többet fog mutatni a mérleg. És még sok egyéb tényező van, de a számok nem hazudnak: ennyitől nem lehet ennyi hízás, még akkor sem, ha végig kalóriatöbbletben voltál.

Ha már leálltál a fix diétával, nem követed olyan pontosan, hogy miket eszel, jobb, ha inkább a tükröt és a ruháidat figyeled.

2016. máj. 30. 13:58
 12/13 A kérdező kommentje:
Oké,feladom,úgy látszik ez a kategória tényleg a fogyatékosok kategóriája,jól írta az egyik válaszoló.Látom itt úgy gondolkodnak,hogy napi 800 kalóriát vihetsz be,a súlytartáshoz,de azt is kizárólag zöldségből,és csirkéből,szánalmas
2016. máj. 30. 18:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, köszönjük hogy fogyatékosok vagyunk szerinted. És kifejezetten érett viselkedésre vall a válaszaink kifigurázása (800kcal )

Én számolom a kalóriáimat súlytartásnál is, bár nem maga a kalória, inkább a makró összetételek miatt. És igen 1600at fogyasztok el kényelmesen, amivel súlyt tartok (53 kg). Én 1800 felett már híztam, persze csak szép lassan, évi 2-3 kilót, de sok kicsi sokra mehet a végén.

2016. máj. 30. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!