Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Én agybajt kapok! Valaki...

Én agybajt kapok! Valaki segítsen?

Figyelt kérdés
Szóval,az a helyzet,hogy 62 kg-ról lementem 56-ra.Ezzel nincs is semmi baj,elégedett vagyok.Abbahagytam a diétát,és elkezdtem többet enni,és ezalatt nem azt kell érteni,hogy egész nap csokit zabáltam(bár azért becsúszott jó pár édesség is)hanem a súlytartásomhoz szükséges 2000 kalóriát vittem be,ha esetleg néha többet ettem,akkor lemozogtam,ugyanis a mozgást nem hagytam abba.Ez volt kb 5 napja.Ma reggel megmértem magamat,reggel,wc után,szokásos szögben a mérleg,és 59(!!) kilót mutatott a mérleg.Na ne mondja már senki,hogy 2000 kcal-al 5 nap alatt 3-4 kilót felszedtem,de mégis kiborít.Közrejátszhat,hogy megvan jelenleg a menstruációm,illetve tegnap ettem egy kis sós perecet,é sóval ízesített puffasztott rizst is,és a sóról azt hallottam,hogy visszatartja a vizet.Na de most akkor mondja már meg nekem valaki,hogy mikor fogok visszaállni a súlyomra,amiért annyit szenvedtem?Vagy az ember már nem is ehet egy jót,mert meghízik?:( SOS!!

2016. máj. 29. 11:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Fejezd be a hisztit! Nem történt semmi tragédia. Többet ettél (ráadásul sósat), a kis tested vizet kötött meg,ennyi. Sz@rabbul nézel ki? Nem? Akkor mi a gond? Nem a mérleg mutatja meg a formát. Én néztem ki 80 kilósan is fosul,most kb. 90 vagyok (nem tudom pontosan, mert nem vagyok rágyógyulva a mérlegre) elég komoly fizikummal.
2016. máj. 29. 11:23
 2/13 anonim ***** válasza:
52%
Biztos, hogy a súlytartásodhoz nem kell napi 2000 kalória, különösen nem ebben a meleg időben.
2016. máj. 29. 12:06
 3/13 anonim ***** válasza:

Igazad van, 2000 kcaltól nem hízhattál sokat, sőt jó eséllyel semmit, épp emiatt nem kéne aggódnod. NEM HÍZTÁL, az életnek pedig megvannak a maga kifürkészhetetlen kis dolgai... Persze az ember kíváncsi s ezek azért nem is annyira kifürkészhetetlenek, legalábbis simán van rá magyarázat.

Nos, ahogy már írták, ez főleg víz lehet. Eleve a fogyás befejezésekor esélyes, hogy feljön 1-2 kiló (nálam pedig borítékolható), főleg, ha addig kevesebbet és szénhidrátszegényebben ettél. De a testsúly amúgyis ingadozik, ez normális. Én most nagyon jól eszem magamhoz képest, 1800 kcal lehet az átlagom az utóbbi 2 hétben...? Mondjuk nem mozogtam sokat, viszont ennyivel fogynom kell. A testsúlyom nem ingadozó fajta, de a fizika törvényeit követi és a működése is normális. Most 1 kilóval vagyok több, mint egy hete, mivel tegnap pont többet és jóval szénhidrátosabban ettem. Holnapra minimum egy kiló mínuszt várok, bizonyára meg is lesz, de ha nem, akkor holnaputánra. Ez ilyen.

Én nem szenvedtem meg egyetlen kilóért sem, ez azért sokat segít a viszonylagos lelki épségem megőrzésében... Tettem érte, de szenvedni, azt nem. Igaz, nem fogytam gyorsan, mindent nem lehet egyszerre...

Nyugi, 1-2-3 kiló olyan pici, főleg közvetlenül a váltás után s igen, sokaknak menseskor is komoly vízmegkötésük van (de a sport is számít, ami kihat a glikogénraktárak aktuális töltöttségére, ahogy a szénhidrátbevitel is). Hosszabb távon látható, hogy mi lesz a súlyoddal. A 2000 kcal jónak tűnik, persze neked kell tudnod a tapasztalataid alapján, hogy mennyi a kalóriaigényed.

2016. máj. 29. 12:19
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
#2: Pont annyira van meleg, mint télen, legalábbis a legtöbben fűtött helyen töltjük a telet. Nálam van pár fok eltérés, de ez sem jelent semmit, mivel így is, úgy is rengeteg hulladékhőm van emlősként. Az egész nap hidegben leledzés számítana, de az nincs sokszor az életemben, nem vagyok nincstelen s nem dolgozom sokat a szabadban. Gondolom, ezzel sokan így vagyunk. Nem véletlenül kell kb. ugyanannyi kalória télen és nyáron hasonló aktivitás mellett, annak is, aki nagyon érzékeny erre és azonnal fogy, ha deficitje van s hízik, ha többlete. Tudtommal soha sehol nem változtatnak a menzás étkeztetés kalóriatartalmán sem tél és nyár között, a testépítők is annyit esznek szálkásításkor télen és nyáron, ez nem véletlen.
2016. máj. 29. 12:23
 5/13 anonim ***** válasza:
visszatartott víz, ne viccelj már
2016. máj. 29. 13:17
 6/13 anonim ***** válasza:

Szerintem attól van, hogy megvan éppen. Én akkor mindig többet nyomok kg-ban és valahogy nagyobbnak is látom a hasamat.

Ne méregesd magad.

2016. máj. 29. 13:25
 7/13 A kérdező kommentje:

Kedves #2!

Nem kell 2000 kcal a súlytartáshoz?Miért,te mennyit eszel egy nap?800 kalóriát?:) Akkor jó koplalást,én ezt teljesen normálisnak találom,ahhoz képest,hogy 15 éves lány vagyok,igen,még növésben vagyok.:) A pontos kcal 2200 lenne legalább.:)

2016. máj. 29. 15:17
 8/13 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, először is a kérdésedre válaszolva sok minden közrejátszhat, főleg a menstruációs víz visszatarts.

DE, hozzátenném, hogy szerintem is elég sok az a 2000 kcal. Én épphogy kevesebb vagyok mint te mégis 1600-al már súlyttartok aktív életmód mellett. (Mielőtt letámadnál, ennyi esik jól.) Persze ez nem azt jelenti, hogy neked is ennyit kell enni, de a közhiedelemmel ellentétben se a növekedésben lévő sem a terhes szervezetnek nem kell az átlagtól jelentősen eltérő kalória plussz.

A becsúszott jó pár édesség, pedig általában több int amennyit az ember bevall magának :)

Gondolj bele, ha csak mindennap 100-200 kalóriával többet fogyasztasz akkor az egy hónapban már 3000-6000 kcal többlet, és te jóval többet viszel be feleslegbe.

2016. máj. 29. 17:46
 9/13 anonim ***** válasza:
2000 kalória mióta sok? Komolyan át kéne nevezni fogyókúráról fogyatékosokra ezt a kategóriát...
2016. máj. 30. 12:04
 10/13 anonim ***** válasza:

Van, akinek sok a 2000 kcal, van, akinek nem, mi innen a távolból igazán nem tudhatjuk. Én annyival fogytam 14 kilót, igaz, nem gyorsan és jócskán volt miből, de nem mozogtam (sajna nem sikerült rávennem magam :(). Egy aktívabb embernek, ha gyors az anyagcseréje, simán kellhet sokkal több is. Nagyon nagy a szórás. A kérdező nem egy statisztikai átlag, egyéni kalóriaigénye van, amit jobban ismer, mint mi, elvégre fogyott is, gondolom, számolva, ha még utána is számol.

Persze az alapkérdésénél teljesen irreleváns, hogy 1600 vagy 2200 kcal kell neki, így sem, úgy sem hízhatott kilókat napok alatt 2000 kcal mellett.

2016. máj. 30. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!