Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Rizst nem szabad, krumplit...

Rizst nem szabad, krumplit nem szabad, akkor milyen koretet szabad, csak zoldseget?

Figyelt kérdés
30 kg.plussz van rajtam sajnos,otleteket kernek dietahoz...(
2010. ápr. 9. 14:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
69%

Én javaslom neked a 90napos diétát. Én rengeteg diétát próbáltam már, nálam működött.

Bár nem értem miért is azt a nevet adták neki, hogy "diéta". Az én meglátásom szerint nem diétázni kell, hanem életmódot váltani. Csináld végig ezt a kúrát, hidd el hatásos! Ha betartod a "játékszabályokat, a hatás nem marad el.

A diéta lényege az, hogy szétválasztva viszed be a szervezetedbe az ételeket.

Tehát:

Az egyik napon csak fehérjét (proteint) fogyasztasz.

A második napon csak keményítőt

A harmadikon pedig szénhidrátot

A negyedik nap egy kicsit nehezebb a többinél, ezen a napon csak gyümölcsöt fogyaszthatsz.

A négy nap után ismételten kezdődik előről a protein nappal.

Sokak szerint nem egészséges ez a fajta étrend. Nem vagyok orvos, lehet...

De szerintem sokkal károsabb az egészségre az, amikor az ember megvonja a szervezetétől bizonyos tápanyagok bevitelét (pl.szénhidrát) a kúra ideje alatt. Ekkor "kiéhezik" a szervezet arra amit megvontál tőle, majd a kúra végeztével őrült módon pótolni akarja - ezért van az, hogy kétszer annyit hízik vissza az ember mint amennyit leadott.

Ennél a kúránál mindent ehetsz, csak nem mindegy hogy mikor. A google-ban utána tudsz nézni, de ha érdekel akkor írok róla bővebben.

2010. ápr. 9. 14:55
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
nem az hogy nem szabad, csak ritkán és keveset :) de amúgy én nem fogyózom és mégis csak nagyon ritkán eszek rízst és krumlit meg tésztát. Én általában zöldséget és salátákat eszek (és nem kényszerből hanem azért mert nagyon szeretem a zöldségeket) régen "jó" magyar szokás szerint én is csak rízst , krumplit és tésztát ettem köretként. volt is rajtam akkoriban felesleg bőven aztán külföldre kerültem rátértem a könnyedebb ételekre és lefogytam , jobb a közérzetem energikusabb vagyok.
2010. ápr. 9. 15:40
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

nyers és főtt zöldséget mindenféle variációban, gyümölccsel összesütött húst...

de egyébként a krumplit, rizst is lehet fogyasztani, csak kíméletesen elkészítve, és kis mennyiségben. és nem a fehér-, hanem a barnarizst...

2010. ápr. 9. 15:45
 4/15 anonim ***** válasza:
74%
miért ne lehetne enni rízst meg krumplit? A rízsben nagyon kevés kalória van, 100 grammban valami 300kcal, szerintem rízst simán lehet enni csirke vagy pulyka mellel, és krumplit is lehet, csak nem olajban sütve, hanem csak főve, nagyon lúgosít is, és kevés kalória van benne
2010. ápr. 9. 15:53
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
ja és 100 gramm nyers rízsben ami elég legalább 2 étkezésre
2010. ápr. 9. 15:54
 6/15 anonim ***** válasza:

10 dkg főtt rizs = 350 kalória, és mennyiségre nem sok. (Főzve nézzük, mert úgy eszed meg.)

Amúgy azért nem lehet, mert szénhidrát. Attól persze nem lesz bajod, ha néha eszel egy keveset, de ha napi szinten jóllaksz vele, nem fogsz fogyni.

A krumplival ugyanez a gond.

2010. ápr. 9. 16:28
 7/15 anonim ***** válasza:

A 90 napos diéta egy nagy szar.

A fehérjenap még elmegy.

A keményítő is szénhidrát, vagyis 4 napból 2-szer olyan dolgokat eszel egész nap, ami fogyókúra alatt nem ajánlott, ill. csökkentett mennyiségben ajánlott.

Gyümölcsnapon éhezel, nem csak közérzetileg, de a szervezeted is. Ráadásul gyümölcscukor is van benne. A gyümi normális mennyiségben egészséges, egész nap abból jóllakni, nos ismét hízlal.

Csak kiegyensúlyozott táplálkozással lehet fogyni.

2010. ápr. 9. 16:31
 8/15 anonim ***** válasza:
nem, rosszul tudod, 100 gramm nyers rízs 320 kcal, nézz utána, én is azt hittem hogy főtt rízsre értendő, de nem
2010. ápr. 9. 16:51
 9/15 anonim ***** válasza:
54%

tessék:Csekély nátrium-tartalmánál fogva magas vérnyomás, túlsúly, szívelégtelenség, ödémás láb, vizenyőképződés esetén különösen hasznos fogyasztása.

A fehér főtt rizs 100 grammja összesen 100 kalóriát tartalmaz, - mivel szénhidrátjainak jelentős részét, az emberi szervezet nem képes feldolgozni, - s benne mindössze 0,5 gramm zsír található. Fele olyan sovány, mint azonos mennyiségű főtt tészta.

[link]

innen van

2010. ápr. 9. 16:52
 10/15 anonim ***** válasza:
39%

16:31 - minden diétát lehet fikázni. Én próbáltam a 90naposat, fogytam vele méghozzá úgy, hogy nem jött vissza az amit leadtam!

Egyik diéta sem leányálom, persze... nem azt mondtam hogy nevetve ki lehet bírni, de aki fogyni akar az gondolom áldozatot is hoz. Ennyi. Akkor fikázz valamit ha nem csak külső szemlélő vagy, hanem tapasztalatból beszélj

2010. ápr. 9. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!