Tudtok-e olyan oliva olajat, melyben lehet sütni, pl. krumplit, rántott húst?
Figyelt kérdés
Évek óta hidegen sajtolt olíva olajat használok a főzéshez, mert mindig az elkészülés után teszem hozzá. A barátom viszont rántott húsimádó. Szeretném mellőzni a vénusz, meg floriol olajakat, mert ezek hidrogénezettek és ezáltal növelik a koleszterin szintet.Viszont nem tudom, hogy melyik olajat gyártják hidrogénezés nélkül?2011. szept. 11. 09:32
1/3 anonim válasza:
A hidegen sajtoltban simán süthetsz akármit, csak kissé drága.
2/3 A kérdező kommentje:
Kössz a tanácsot, bár én úgy tudtam, hogy a hidegen sajtoltat egyáltalán nem lehet hevíteni.
2011. szept. 11. 09:56
3/3 anonim válasza:
Az jó, ha kerülöd a hidrogénezett olajokat. Viszont a koleszterin szint miatt aggódni felesleges, kevésbé van jelentősége, mint ahogy szeretnék elhitetni. Ezért én zsírban szoktam sütni. (Bár rántott húst sosem csinálok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!