20 kilót fogytam koplalással, sporttal. Mennyi kalóriával kezdjek, hogy ne szedjem vissza mind a 20-at? Eddíg napi 400-500kalória volt a napi szintem. Mekkorát emeljek?
2#
Már nem kezdek semmibe. Elértem a célom,ha így ha úgy. Löttyedt sem lettem ,gondolom a sport miatt.
Szeretnék visszaállni a normálra. 1-2 hét alatt visszatudok? Vagy heti 200kalóriát emeljek? Igazából mostmár nagyon ennék egy jó töltött káposztát,de nem merek :(
1#
Ha most felmegyek 1200kalóriáig az dupla annyi mint amit eddíg ettem. Nem lesz sok szerinted?
Én nem vinném fel 1200-ig, bár ez sok mindentől függ.
Meddig tartott a diétád?
Miket ettél a 4-500 kalóriás keretből egy nap?
Mit, és mennyi ideig sportoltál?
Ennek tudatában okosabban tudnánk válaszolni. :)
Amit ettem: tojás,túró,natur csirkemell,párolt zöldség,natur joghurt,sok ételből husit,zöldségkörettel. Gondolok itt pl pörkölt zöldséggel,vagy borsos tokány zöldséggel,de pl rántott dolgokat is ettem heti 2x szintén zöldséggel. Cukrot,lisztet,krumplit elhagytam. 2 hetente 1x lecsúszott azért egy lángos ciabattás lisztből. Néha toast kenyér.
Igazából nagyon kevés szénhidrátot ettem,de azt a keveset is zöldségből. Igyekeztem több fehérjét enni,de az a gond hogy kevés kalóriát vittem be. A koplalástól függetlenül így is heti 1kg-t fogytam. Olyan 4-5 hónap alatt jött le a 20kg. Mondjuk ma már 21.
Mellette azért sportoltam amit nem akarok elhagyni,megszerettem. A lisztet,cukrot ,krumplit továbbra is kerülném bár nem örökre. Néha azért megennék egy jó krumplis köretet.
Nagyjából így történt a koplalás.
El kell keserítselek, ha nem koplalással fogytál volna, akkor is visszajönnének a kilók, ha visszatérnél a régi étkezésedhez, hiszen attól már egyszer elhíztál.
Szóval vissza fogsz hízni. Ezért kellett volna inkább életmódot váltani.
Voltaképpen életmódot váltott, s nem is akar visszatérni a régihez (s van, aki koplalás után visszatérve sem hízik vissza, ha vigyáz, ez azért a kalóriabevitelen múlik).
Kérdező, a koplalást leszámítva jól csináltad, az ételeid jók voltak s a szénhidrátot, a legkevésbé fontos makrotápanyagot hanyagoltad, s abból is a legjobb forrást hagytad meg... Nos, erre kéne óvatosan rakni ezt-azt (néha krumplit szeretnél enni, megértem, egyél... én bedobnék egy kis olajos magvat, de lehet, hogy te másból viszed be a tápanyagaidat vagy nem szereted őket. mindegy, a fő, hogy állj át egy megfelelő étrendre), illetve az eddig is evett ételek mennyiségét növelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!