Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mért van úgy oda mindenki?...

Mért van úgy oda mindenki? Annyira sok lenne?

Figyelt kérdés
Mindenki úgy odavan, hogy csak 1,5% -os tej s blabla. Én házitejet iszom, mert van. És akkor mivan? Annyira sok benne a kalória? Jó nem mindennap iszom, hanem heti kb. 4x 2-3 decit. Régen se ittak mást még se volt ennyi túlsúlyos, itt nem ez a probléma. Ja és a tojássárgájával is mivan?? Azt sem birom felfogni.
2010. ápr. 7. 07:33
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Nincs semmi a tejjel se a tojással,s e a krumplival, se a kenyérrel!!!!!Egyszerűen annyira el van tonyulva a bilág, hogy rémületes. És igen rengeteg a túlsúlyos, mert egyszerűen ki se mozdulnak a házból.Régen nem volt, s einternet, se tv, se 1000 féle csatorna tévébe!!De nem is voltak kövérek az emberek, és ugyanezeket ették..Na persze az tény h nem kell a mostani ételeket sem "tisztelni" összetevőik miatt, de egyedül a mozgás hiányzik.
2010. ápr. 7. 07:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Teljes mértékben egyetértek!
2010. ápr. 7. 07:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Idönként elöjönnek különféle táplálkozási divatok, utána meg eltünnek. Én Nyugaton élek, itt kb 10 éve volt divat, hogy a szénhidrátokat nem szabad fogyasztani - erre sokan elkezdtek kenyér nélkül táplálkozni, és rengeteg hiánybetegség lett a következménye, sokkal több cukorbeteg lett, igy ez kiment a divatból. Utána jött a soke fehérje (csirkemell), meg rizs - ennek érémeszesedés, szivinfarktus és vitaminhiányok lett az eredménye. Most megint a zsirmentes az aktuális, de már lefutóban van, mert a zsirban oldodo vitaminok igynem tudnak felszívódni és egész komoly károsodásokat okoz az embereknek, akik beugrottak ennek a divatnak.

A legújabb a délelött csak szenhidrát, este csak fehérje- diéta, ennnek meg az az eredménye, hogy mivel a különféle tápanyagok nem egyszerre kerülnek a szervezetbe, ezért egyiket sem tudja a szervezet hasnositani, igy tulajdonképpen éheznek, és egyre több baj van belöle.

Évezredekig müködött az a rendszer, hogy ettek mindent, ami a természetben elöfordult, minél több félet, és aki dolgozott és nemcsak tespedt valahol, az nem volt se túl kövér, se túl sovány. Épeszü ember nem kezd különféle egyoldalú étrendet bevezetni, mert ezzel árt magának - de ez csak évek múlva jön ki és akkor már nem lehet helyrehozni a károsodásokat.

2010. ápr. 7. 08:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a véleményem, hogy semmit nem szabad kihagyni az étrendből, mert a szervezetnek mindenre (zsírokra is, szénhidrátokra is) szüksége van. Ha valaki túlsúlyos, csökkentse az adagokat, de egyen mindent, plusz mozogjon.

A régiek kolbászt, szalonnát, szalámit ettek főleg, zsírral sütöttek, főztek, viszont olyan sok és kemény fizikai munkát végeztek, hogy nem is híztak el. Arról nem is beszélve, hogy megtermelték maguknak a kertben a valóban egészséges zöldségeket és gyümölcsöket. Ja, és házi tejet is ittak meg tojást is ettek. :)

2010. ápr. 7. 08:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt, szerintem még mindig sokkal jobb, ha házitejet iszol, mintha a bolti műtejet, amelyik tehenet csak a csomagoláson látott.

Másrészt... ha durván túlsúlyos lennél, valószínűleg te se innád a házitejet, de valószínűleg a műtejet sem.

A tojást se értem, az egyik legjobb tápanyagforrás, erre a fogyókúrázó megeszei üresen a 2 zsemlét fehér lisztből, hogy ne hízzon, a tojást meg a húst meg otthagyja. Utána meg csodálkozik, hogy gyenge, éhes, cukorbeteg... és tovább hízik.

2010. ápr. 7. 08:52
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem a tojás, és tejellenességet. Hasznos tápanyagokat tartalmaz mindkettő, nemcsak üres kcal-ák. Egyetértek abban is, hogy régebben sokkal többet mozogtak az emberek a földeken, de ma már inkább a legtöbbünk 8 óráig egy íróasztal mellett kényszerül gubbasztani. Inkább arra kellene figyelni, hogy az agyonfinomított lisztes dolgokat haggyák el fogyózók. (Nagyapáink sem ezt ették, hanem a tömör otthon sütött fekete kenyeret.) Sütemény sem volt olyan gyakran az asztalokon, max. ünnepnapokon. A csoki, édesség, cukorka, és barátait pedig hírből sem ismerték elődeink otthon sütött házi süteményt ettek néha-néha. Elődeink ha egyszerűbben is, de sokkal ésszerűbben étkeztek mint manapság. Nem este ettek sokat, hanem reggel, mielőtt elmentek volna a földekre kapálni.
2010. ápr. 7. 09:05
 7/8 A kérdező kommentje:
Phú örvendek, hogy még vannak ilyen gondolkodású emberek. Mert aztán mikor teszik fel az olyan kérdéseket, hogy tilos ezt meg amazt megenni...? akkor minden szőrszálam feláll. Tulajdonképpen nem vagyok túlsúlyos, még pár kiló van hátra, egészségesen táplálkozom, és házi tejet meg tojást is eszem, és FOGYOK. Na remélem meggyőztünk pár visszamaradt gondolkodású embert, legalábbis mostmár én teljesen meggyőzödtem. Köszönöm mindenkinek.
2010. ápr. 7. 09:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem mindent egyen meg az ember, amit szeretne, csak mértékkel. Az a legnagyobb probléma, hogy isszuk a Tesco gazdaságos tehenet nem látott tejet és megveszünk mindent, amire azt mondják, egészséges és fittebb lehetsz tőle. Ahelyett, hogy odafigyelnénk arra, hogy egészséges, tápanyagokban gazdag, valódi táplálékot fogyasztanánk, ne műanyagot.

A legnagyobb baj amellett, hogy nem vagy csak kevesebbet mozgunk, hogy többet eszünk, mint amennyire a szervezetnek szüksége van. (Nem állunk meg akkor, amikor már úgy érezzük , s a gyomor is jelez, hogy elég volt, hanem zabálunk tovább kipukkadásig) Emiatt hízunk, s mert nem rágjuk meg az ételt, csak nyeljük. Nem dolgozzuk le, mozogjuk le.

Vannak ételek, amelyek fölöslegesek a szervezet számára, azokról jó lenne lemondani (chips, csoki, cukor, hamburger), ha nem is teljesen, de legalább annyira, hogy az étkezéseknek ne a 90 %-át tegyék ki. csak mondjuk 1 %át.

egyébként ha tényleg jó a házitej (nálunk voltak már problémák belőle, hogy nem volt teljesen steril az üveg), sokkal egészségesebb.

Nem kellene mindenféle diéta hóbortnak felülni.

Reggelizz, mint egy király, ebédelj mint egy polgár, vacsorázz, mint a koldus.

2010. ápr. 7. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!