Hercegnöcske1993 kérdése:
Szeretnék lefogyni de nem tudom pontosan hogy mit egyek? Mert itt is mindenki kissé mást mond. Írjatok valami jó hatásos étrendet.
Figyelt kérdés
például hányszor egyek húst egy nap?Valaki azt mondta hogy 1 valaki hogy 2 valaki hogy 3x2011. máj. 6. 20:37
1/2 anonim válasza:
ha fogyni szeretnél, szerintem az a legfontosabb, hogy tisztázd a rossz szokásaidat, amik a súlyfelesleghez vezettek. sok édességet eszel? fokozatosan szokj le róla, vagy állj át gyümölcsre, müzliszeletre. természetesen nem kell abszolút kiiktatni. ha minden nap megettél egyet, akkor először vezesd be, hogy heti 3-4-szer eszel csak. ha ez megy, és nem érzed a hiányát, akkor csökkentsd. ugyanez lehet a gyors ételekkel. szerintem például havonta egyszer nyugodt szívvel ehetsz egy kis menüt. vagy ha vannak falásrohamaid (amikor mindegy, mit eszel, csak kaja legyen, és ahogy betömted, keresel újabb "áldozatokat", aztán később bűntudatod lesz. ez amúgy általában akkor gyakori, ha egy diéta kudarcát is próbálod "megkoronázni" elkeseredésedben), akkor vissza kell ezeket fogni. mindig gondolj arra, hogy ez nem megoldás, inkább kapj be egy rágót, ha mentolos, akkor utána végképp nem lesz kedved enni. ha keveset sportolsz, vagy egyáltalán nem, akkor próbáld bevezetni. fuss, biciklizz vagy ússz. a futásnál és biciklizésnél akár zenét is hallgathatsz, így nem lesz unalmas. próbáld a mozgást megszerettetni magaddal. ezek a dolgok vezetnek általában az elhízáshoz, szóval ezek közül a hibák közül szinte biztos, hogy legalább elkövetsz. ha kiküszöbölöd, akkor lefogyhatsz (heti 0,5-1 kg mínuszt jelent ez, de ez főképp zsírból, szóval inkább a külsődet figyeld, ott jobban látszik az eredmény). ja, és alapvető dolgok, amiket lecserélhetsz: fehér helyett barna kenyér, barna rizs. a lényeg, hogy a köret inkább zöldség legyen, vagy ha rizs, illetve tészta van, akkor próbálj kevesebbet enni (például az alapvető adag 80%-át edd meg). húst elméletben heti 3-4-szer kéne enni, de szinte mindenki napi szinten eszi, szóval... viszont helyettesítheted hallal, mert azt már jobban ajánlják gyakoribb fogyasztásra. remélem, segítettem. hidd el, tippek alapján könnyebb lefogyni, mint egy kész étrenddel. és ezt könnyebb is betartani, akár életmódváltás is lehet ebből, ami megakadályozza a visszahízást. :)
2/2 A kérdező kommentje:
kösszönöm:)
2011. máj. 7. 19:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!