A zöldség és a gyümölcs ch-nak számolandó?
Ha már számolsz, minden szénhidrátot számolnod kell, amit megeszel. Vagy ha nagyopn kevés nagyon szénhidrátszegény zöldséget eszel (pl. napi 5 deka jégsaláta), akkor arról tudsz, hogy van egy csöpp, de ha nem méred le, nem méred, én is így járok el az evőzöldségeimmel, minden napra automatikusan be van írva pár deka uborka, s kész. A kakaót sem mérem, minden napra be van írva pár gramm abból is.
A normál zöldséget már számolom, hiszen sokat számít. Szinte kizárólag szénhidrátszegény zöldségeket eszem, de 40-50 gramm ch abból is simán össze tud jönni. Ami ketogén diétánál, ugye... Gyümölcsből sokkal kevesebb ch-t viszek be, mint zöldségből, pedig mostanában meggyet és banánt eszem, nem málnát, mint rég. Nem a fajlagos ch mennyiség számít, hanem amennyit beviszünk...
Persze semmi nincs, ha nem tudom, mennyi ch-t ettem, de ha már számolunk, akkor számoljunk (amennyire lehet) jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!