Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a fogyókúráról? Ugye nem lehet bajom? 16/f

Figyelt kérdés

Na szóval egy 16 éves fiú vagyok, kövér, nagyon (szerintem legalábbis, 175cm magas, 100kg), már majd egy hónapja elkezdtem diétázni, nagyon komolyan, ami azt jelenti hogy tényleg semmi mást csak nyers gyümölcsöt és zöldséget eszek, valamint hetente egyszer egy szelet natúr csirkemellet.

Mindenki aggódik, hogy bajom lesz meg ilyenek, az első két hétben nem is álltam mérlegre, de most a második két hétben fogytam 14 nap alatt 5,4 kg-t.

Nem érzem magam rosszul, jól bírom, nem éhezem, nem fáj semmim, nem rossz az emésztésem. Kicsit fáradékonyabb vagyok de bírom.

A környezetemben minednki észrevette, ennek örülök, de mindenki aggódik hogy bajom lesz, vagy gyorsan visszahízom, ha abbahagyom ( pedig nyilván nem akarom abbahagyni, hanem szép lassan kéthetente enyhíteni rajta kb egy fél év múlva).

Mi a véleményetek, nem akarok leállni semmi képpen sem, már megszoktam, nincs bajom, akkor jó ez így?

2016. jan. 25. 19:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem jó. A fogyókúra nem abból áll, hogy füvet eszel és vizet iszol- ne is fogyókúrában gondolkodj, hanem életmódváltásban. Ami tartható egy életen át. Nem ehetsz mindig gyümölcsöt és zöldséget, a testednek fehérje is kell, kellene enned gabonaféléket is és húst többször. A gyümölcsök ráadásul cukrosak, nem szabad túlzásba vinni őket.

Még ha nem is szenvedsz egyelőre, ez koplalás, rossz vége lehet. Keress egy kiegyensúlyozott értrendet a neten és tartsd azt be. De ez így nem jó.

2016. jan. 25. 20:11
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Tökmindegy, hogyan bírod. Éhezteted a tested, bizonyára sokkolva van szegény, de megteszi, mi tőled telik, bontja az izmaid, hogy ne boruljon fel a nitrogénegyensúlyod meg minden.

Hogy jut eszedbe heti egyszer egy szelet csirkemellet enni? Miért nem napi 3 vagy 10 vagy tudomisén, mennyi kell, nem vagyok tisztában a csirkemellszelet méretével.

Fiatal szervezet sokat kibír, a koplalást is, ezzel együtt megvannak a veszélyek. Plusz ha már koplalsz, legalább a fehérjére és zsírra ügyelj, mégiscsak esszenciális makrotápanyagok... A cukor pont nem fér bele, bár még mindig jobb, mint a semmi, habár erről is lehet vitatkozni (szerintem jobb, mert legalább glükóztermelés miatt nem kell izmot bontani s némi energia eleve jobb, mint a semmi).

A fogyásod nagy része persze víz, de ilyen kemény koplaláskor tuti ment le zsírból s persze izomból is.

2016. jan. 25. 20:14
 3/12 anonim ***** válasza:
Gabona és hús speciel nem kell, de valamilyen fehérje- és energiaforrás azért igen. A zöldség az remek, az maradjon.
2016. jan. 25. 20:15
 4/12 anonim ***** válasza:
62%
Szerinted a hús nem fehérje, utolsó?
2016. jan. 25. 20:17
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy fehérje.

De hús nem kell, fehérje kell. Ezt írtam s igaz is.

Nem minden fehérje hús.

2016. jan. 25. 20:51
 6/12 anonim ***** válasza:
55%
Ez igaz, de ne neveljünk húsevőkből vegán idiótákat.
2016. jan. 25. 20:52
 7/12 anonim ***** válasza:
Húst nyugodt lélekkel ehetnél többet, mert ez hosszú távon valóban hiány betegségekhez vezethet.
2016. jan. 25. 20:58
 8/12 anonim ***** válasza:

Így van, én abban hiszek, hogy akinek a szervezete nem utasítja el, és nem ilyen okból vega vagy vegán, annak ennie kell.

Ja és a sportot se felejtsük el: mennyit mozogsz, kérdező?

2016. jan. 25. 21:04
 9/12 A kérdező kommentje:
Minden nap egy óra kardio, és most elkezdek itthon is tornázni, amúgy és ha ennek mondjuk minden nap egy szelet húst, akkor jobb lenne?
2016. jan. 25. 21:37
 10/12 anonim ***** válasza:

#6: Egyetértek ebben is, megint nem tudom, miért látsz olyat a soraimban, ami nincs bennük. Az első hozzászólásombanm én ajánlottam inkább napi 1-10 szelet csirkemellet :D

Soha nem leszek vegán én sem. Nemcsak növényben és húsban van fehérje.

Viszont szeretem a tényeket. A testnek fehérje kell. Növény nélkül is megvan (nem ajánlom, de ez a helyzet). Hús nélkül is megvan. Mindkettő nélkül már nem hinném, hogy sokáig lehetne húzni s amúgyis mindkét említett életmód extrém, engem ugyan nem vonz egyik sem, csak érdekesnek találom őket, az emberi test bámulatos.

2016. jan. 25. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!