Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a fogyókúráról? Ugye nem lehet bajom? 16/f

Figyelt kérdés

Na szóval egy 16 éves fiú vagyok, kövér, nagyon (szerintem legalábbis, 175cm magas, 100kg), már majd egy hónapja elkezdtem diétázni, nagyon komolyan, ami azt jelenti hogy tényleg semmi mást csak nyers gyümölcsöt és zöldséget eszek, valamint hetente egyszer egy szelet natúr csirkemellet.

Mindenki aggódik, hogy bajom lesz meg ilyenek, az első két hétben nem is álltam mérlegre, de most a második két hétben fogytam 14 nap alatt 5,4 kg-t.

Nem érzem magam rosszul, jól bírom, nem éhezem, nem fáj semmim, nem rossz az emésztésem. Kicsit fáradékonyabb vagyok de bírom.

A környezetemben minednki észrevette, ennek örülök, de mindenki aggódik hogy bajom lesz, vagy gyorsan visszahízom, ha abbahagyom ( pedig nyilván nem akarom abbahagyni, hanem szép lassan kéthetente enyhíteni rajta kb egy fél év múlva).

Mi a véleményetek, nem akarok leállni semmi képpen sem, már megszoktam, nincs bajom, akkor jó ez így?

2016. jan. 25. 19:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha még mozogsz is, főleg ne élj szénhidrátdús növényi koplalós étrenden...

Igen, napi egy szelet hús sokkal jobb, mint heti egy. Nem tuti, hogy elég, ez szeletfüggő. Egy fél kilós szelet már talán OK lesz, ha más rendes fehérjeforrásod nincs. Bár csirkemellből nincs akkora szelet.

De ha már magadtól nem állsz rá egy megfelelő étrendre, jó lenne, ha kiszámolnád, mennyit kellene enned, első körben a netes kalkulátorok becslése is megteszi. Vagy kérdezd meg a testépítőket a Sport, mozgásban, segítőkészek és egész értenek a táplálkozáshoz, s ők is elég sokat szálkásítanak, tudják, mi a hatékony s mitől nem bomlanak el az izmok...

2016. jan. 25. 23:05
 12/12 anonim ***** válasza:

Úr isten. Szerintem gyorsan kezdj el ismerkedni a szervezeteddel, ugyanis ezzel hamar kikészíted magad.

Az égvilágon semmivel sem vagy tisztában, nem is értem, hogy juthat eszedbe hetente egyetlen egyszer enni fehérjét??!!

Csak egy picit felvilágosítalak: ha nem viszel be legalább 35-40 g fehérjét naponta (sőt, fejlődő szervezet vagy, ennek a dupláját kéne bevinned!), a szervezeted az izmaidat kezdi bontani! Combizom, karizom, és tudod mid van még például izomból? A SZÍVIZMOD! Tehát ha nem akarsz gyorsan elpatkolni, már ma vacsorára egyél fehérjét!

2016. jan. 26. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!