Igy lehet fogyni? 91kg vagyok
TÖKMINDEGY, HOGY ÉHES VAGY-E. Nem az a koplalás, hogy éhes vagy, hanem hogy nem adod meg a testednek a szükséges tápanyagokat. A fagyis tányérral pont semmit nem érek, ismeretlen tányér szorozva 3-mal szorozva tökéletesen ismeretlen étellel. Mit főznek, lekváros tésztát vagy húst zöldséggel? Nagyon nem mindegy.
Én beállítanék egy egészséges, első körben 1800-2000 kcal körüli étrendet és fogynék (ez nem sok étel, ekkora súlyhoz, mint neked van, nekem mozgás nélkül is iszonyúan kevés lenne, bár ez étrendfüggő). A mennyiséget (étel vagy inkább mozgás) a fogyási tempó alapján változtatnám.
A takarítás inkább fáraszt s tuti sokakat éhesít, persze éget kalóriát, csak keveset. Plusz legalább hasznos és talán addig sem eszel. A séta jó, ha sok van belőle, szép tavasz van :).
Az összes nagy izomcsoportod megedzése jót tehet az anyagcserédnek, meg amúgy is. Persze a kicsiket se hanyagold el. Ami plusz izmocska feljött a súlyod cipelése miatt, az maradjon meg akkor is, ha lemegy a zsír, de növelni se lenne rossz, bizonyára, kezdők akár még kalóriadeficitben is összehozzák.
De ha túl keveset eszel vagy túl kevés fehérjét, akkor izomból is többet vesztesz, mint ami elkerülhetetlen.
S nem jó étrendből nagyon kevés, az mindenféle tápanyaghiányt okozhat, ha ilyen utakra lépsz, legalább szedj vitaminokat és ásványi anyagokat.
Szia!
Én a kalória számolást ajánlanám neked, nekem ez vált be a legjobban. kaloriabazis.hu Itt meg tudod nézni miben mennyi kalória van és a tápanyag elosztást is. De ahhoz tudni kell valami mértékegységet (hány gramm a kaja).
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!