Ha fulladok a futástól akkor gyalogolni hány km -t kell hogy 1 kg-ot fogyjak?
Az első netes kalkulátor azt írja, hogy kb. 180 kalóriát égetsz el egy óra sétával. 1 kiló zsír leadásához 7000 kalóriát kell elégetni. Innen a matek egyszerű, kerekítve 40 óra sétára lesz szükség.
Próbáld meg azt, hogy felváltva futsz és sétálsz. Nekem az vált be, hogy először csak egy percet futottam, aztán kettőt, és fokozatosan emelve az időt, meglepően hamar el lehet jutni arra a szintre, hogy kényelmes tempóban sokat tudj futni.
Ha 1 kg zsírt akarsz fogyni, akkor 7700 kcal = 1 kg emberi zsír, és 50-60%-os max. pulzusszám melletti sporttal kb. 50-50%-ban égetsz zsírt és glikogént (izmokban lévő cukor), tehát a 7700kcal zsír égetéséhez kb a duplája k.kalóriát kell sportolj, mert a másik fele glikogén lesz.
kb. 15000 kcal -nyit kell sportolj.
Ez kb. 2 heti napi 1000kcal sport. Ezt sétában nem tudom mennyi, de ha intenzíven edzel, kb 10kcal/perc. tehát 100 percig kellene intenzíven edzeni. A séta akkor intenzív, ha hegynek felfelé mész.
Itt van pár sport amivel 1000kcalt tudsz elhasználni.
Na de a diéta még fontosabb, ami nem azt jelenti, hogy nem eszel, hanem azt, hogy a cukrot, kenyeret, lisztes dolgokat, édességet hanyagolod, illetve reggel eszed, és megemeled a fehérje és zöldség bevitelt és nem 5-6 órára kajálsz be, hanem 2-3 órára kevesebbet, és többször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!