Mi lehet az oka, hogy nem fogyok tovább a rendszeres futástól?
hmm, nagyon sok összetevős:
az egyik, hogy soha ne táv, hanem időalapon fuss, mert az a jobb,
a másik, hogy használj pulzusmérő övet valami normális órát és menj el egy terheléses tesztre, ahol belövik a zónád /sportlabor, kardiókontroll/
ha lehet akkor az alapállóképességi zónában fuss, ha nagyon nem megy, akkor szerezz egy edzőt ha gyorsulni akarsz, szerintem heti 3 edzés fölött / hét már érdemes edzővel célorientáltan futni pl legjobb 10 km vagy félmaraton stb stb
teljesen jó úton haladsz, ha meg kiszámoltattad a kaját nem lesz gond, szerintem elég az időt vagy a gyakoriságot növelned az edzéseket, de csak max 5-10 % ot emelj / hét, és tarts pihenőhetet, három hetente, ahol sokkal kevesebb az edzés. Van, de kevesebb!
a test egyébként néha megjegyzi úgymond ha viszatérsz egy olyan testsúlyra ahol már korábban sokáig tartózkodtál, pl én évekig 68 kg voltam, amikor behíztam és elkezdtem sportolni jó 3 hónapot stagnáltam ezen a súlyon mire nagy nehezen úgy döntött a testem, hogy akkor folyt köv, ami még segített, hogy az edzést növeltem /mármint az edzőm/ és ennek hatására újra beindult a fogyás szépen egyenletesen, most már ott tartok 58 kg-al, hogy annyit egyek, hogy ne fogyjak el és erőben se essek vissza, ehhez most 14 óra edzés kell / hét :D
de ide el kell jutni, nekem 5 évbe telt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!