Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 105 kilóról 80ig?

105 kilóról 80ig?

Figyelt kérdés

Mit tanácsoltok egy egyetemistának akinek alig van ideje bármilyen sportra, illetve pénze?

mit érdemes edzeni, akár otthon is? illetve milyen ételeket javasoltok amik a lehető legolcsóbbak?

minden segítségnek örülnék, akár teljesen az alapoktól is :)

2016. márc. 27. 16:03
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát, például mellőzd a cukros italokat, csokikat, rágcsálni valókat, mindenféle édességet. ( Ez semennyibe nem kerül, ügye.) Továbbá a bő olajban sült ételeket, minimalizáld a péksüteményeket. Reggelire mehetne natúr zabpehely ez olcsó és sokáig kitart.

A fehér lisztből készült pékárukat lehetetlen ilyen helyzetben kikerülni szerintem, mivel ennél olcsóbb szállítható kaját nem találsz / nem tudsz készíteni pláne egyetemi környezetben. ( Én tudtam úgy is fogyni, hogy ettem ilyeneket, egyél hozzá csirkemell sonkát és zöldséget (paprika, angol zeller, retek), hogy lassítsd a felszívódását. (Lehetőleg fánkot, csokis csigát ne egyél ezeknek jóval nagyobb a kalóriatartalmuk mint a zsemlének!!)

Próbálj meg 5x étkezni 2-3 óránként, minden étkezés végén igyál meg fél liter vizet, ha kiszámolod ez őszeszesen 2,5L víz. A víz jelentősen gyorsítja az anyagcserét mivel a szervezetnek fel kell melegítenie.

Az utolsó étkezés 2-3 órával legyen a lefekvés előtt, tehát "6 után nem eszek elv. hülyeség.) Az 5. étkezésed már csak fehérje legyen (túró + natúr joghurt például, ez eltelít és nem is drága.)

2016. márc. 27. 16:57
 2/8 anonim ***** válasza:
Edzésnek érdemes utána olvasni a "Fegyencedzés" című könyvnek, hasznos erősítő edzés tematikát tárgyal. A könyvben erősen oltja a súlyzós edzést, plusz marketing céljából előhúzták a spártaiakat, ezt a körítést ki is hagyhatod, csak a gyakorlatok kellennek.
2016. márc. 27. 17:01
 3/8 A kérdező kommentje:

Alapjában véve semmilyen üdítőt nem iszok, csak vizet és teát(semmi ízesítéssel).

Édességből néha napján max 1-1 túró rudi szokott lenni.

Zabpelyhet még nem próbáltam..

Pékáruból általában zsemlét szoktam venni, mindig azt amelyik akciós :)

2-3 étkezés szokott lenni, ahol inkább a mennyiséggel van bajom.... bár lassan sikerül visszafogni azt is :)

zöldséget eszek, bár főként paradicsomot és paprikát, de azt kb töménytelen mennyiségben.

az nagyon gáz ha össze-vissza étkezem az időpontokat tekintve?

Fegyencedzést ismerem, tényleg ennyire jó?

2016. márc. 27. 17:39
 4/8 anonim ***** válasza:

Itt egy kis összefoglaló kajálásról egész blogot végig olvashatod, eleve összefoglaló blogként van nyilvántartva, nem rossz a fegyencedzés arra jó, hogy ne izomból fogyj és persze dobhat rád egy kis alakot, de kockahas csak alacsony testzsírnál van. A súlyzós edzés viszont jobb mint a fegyenc, ez amolyan inkább ezt mint semmit, de legjobb a súlyzós edzés + aerob edzés a blogon megtalálod ezeket.

A napi 5x étkezést azért szokták ajánlni mert elviekben gyorsítja az anyagcserét, van több kutatás is valaki cáfolják ezt, valakik támogatják. Egy valami biztos működik benne, szabályozod az étkezésedet, ezáltal kevesebbet eszel.

2016. márc. 27. 17:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Link : [link]
2016. márc. 27. 17:44
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi

és szerinted a kitűzött súly mennyi idő alatt lenne reális?

2016. márc. 27. 18:10
 7/8 anonim ***** válasza:

Napi 2-3 étkezés is jó, ha neked az jön be. Az anyagcsere akkor lassul, ha több napig koplalsz, rendszeres normális evés mellett nem, én így tudom s elég sok ember fogy s él napi 1-3 étkezéssel, semmilyen anyagcserelassulást nem tapasztalva.

Nem tudom, milyen eszközeid vannak főzésre, de vannak igen gyors ételek. Ha szénhidrátosan akarsz enni, pl. zabkása, ha szénhidrátszegényen, akkor pl. tojásételek s olajos magvak mehetnek (a mandulás rántotta roppant finom, de nekem is drága, de a lenes is elmegy. a zabos is finom. tojásonként 1 dekát szoktam alkalmazni mindből). Természetesen sok más lehetőség is van, csak a saját háztartásom ételeiből indultam ki :) A zabkásába is lehet tenni kókuszt vagy mákot, tartalmasabb s legalább nem annyira extrémen szénhidrátos, bár kinek mi felel meg.

A zöldségek jók, a paradicsom és paprika nekem eszembe se jut ilyenkor, hisz drága, de sült káposztával is elég jól elvagyok, ami persze nem passzol mindenkinek s jóllakni is nehéz vele, mert kalóriaszegény (a káposztához nagyon kevés zsír elég). Néha arra is szórok lent vagy valamit.

2016. márc. 27. 19:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Heti 0.5 - 1kg a normál fogyás, ha ennél több megy le egyél több szénhidrátot mert izomból történik a fogyás. Diéta első hetében lemehet akár 3 - 4 kg is ilyenkor csak a vízt adod le, első két hétben még nem kell félni az izom vesztéstől.
2016. márc. 27. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!