Biciklivel és diétával hatékony lehet a fogyás 110 kilóról?
Lehet, hogy kíváncsi vagy, de ezt senki meg nem mondja. Ha sokat eszel, a fentiek mellett még hízhatsz is, ez evidens. Persze esélyes, hogy a liszt és cukor kihagyása valamit csökkent a kalóriabeviteleden, amennyiben nem vagy az a nagyon evős fajta illetve koncentrálsz rá... Nekem az ekkora életmódváltás s némi plusz igyekezet még semmire nem elég... Igaz, ekkora feleslegem nem volt. De jó irány és sokaknak bejön, főleg az elején. Csak - nem tudunk semmit a kalóriadeficited mértékéről, így a fogyásodról sem jósolhatunk.
Én a szénhidrátot csökkentettem le (csak mert kihagytam a cukrot, gabonát, krumplit, hüvelyeseket, még túl sok maradt), de első körben nézd meg, mi történik így. A Te szintedről még könnyebb fogyni s nem mindenki ugyanolyan kemény dió, mint én :)
Én egy év alatt adtam le 35 Kg.-ot, és már több mint egy éve tartom.
A fő fegyver a kalóriaszámlálás volt ( kaloriabazis.hu). Amíg nem tudatosul benned, el sem hiszed, mikkel - mennyi luxuskalóriát viszel be naponta.
Ott beállítottam az adataimat, és hogy mennyit - mennyi idő alatt szeretnék fogyni, erre a rendszer megadta a napi kalórialimitemet, hozzátéve zsír/ fehérje/szénhidrát határokat is. ( Az első kettőt el kell érni, a harmadikat nem szabad túllépni.
Aztán jött a szénhidrát bevitel minimalizálása, és a bevitt szénhidrátok minőségének megválogatása.
Mozgás: heti 3-szor egy óra tempós séta. Eleinte lassabban, kb, fél év múlva már időnkét a tempós séta és a kocogás határán.
A bicikli szerintem (és máshol is olvastam ezt), egy fogyókúrás csapda. Mert az ember elhiteti magával, hogy mennyit mozgott, így könnyebben enged magának "jutalmat" - a valóságban a kerékpározás, hacsak nem extrém tempóban és körülmények között csinálod, lényegesen kevesebb energiát igényel, mint a gyaloglás. ( Erre van is itt kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..
Nekem tavaly így ment le 23 kg. Idén most kezdtem a szezont, eddig konditerem...
Pár fontos dolog:
A könyv alapján szálkásító diéta! Csak lassú felszívódású szénhidrátokat vigyél be!
Kalóriabázis oldal nagyon jó, de két dologra figyelni kell: Állítsd át a makrókat! Vagy ne százalékos legyen, vagy maradhat százalékos, de úgy lődd be, hogy mozgás nélkül is meglegyen a szükséges fehérje bevitel. Viszont az egyik korábbi válaszoló téved, a zsír is maxként van megadva. A másik fontos dolog a sport. A kalóriabázis nagyon túlszámol. Én ezt úgy oldottam meg, hogy telefonra letöltöttem a runtastic appot, az számolja bringa közben a kcal égetést, és az alapján rögzítem.
Illetve kezdj súlyzós edzésekbe. Három szempontból is érdemes. Sajnos, én későn kaptam észbe...
1. Rugalmasabb lesz a bőr, könnyebben követi a fogyást.
2. Zsíros alappal kezdőként szálkásító étrend mellett is épül izom. Minél több rajtad az izom, annál nagyobb a szervezeted kcal igénye, könnyebb deficibe kerülni. Na meg azt se felejtsük el, hogy az ember alakját az izomzata határozza meg.
És végül: Mint minden mozgás, ez is kalóriát éget, így segíti a kcal deficit elérését.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!