Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A lassú emésztés miatt nem...

A lassú emésztés miatt nem tudok lefogyni?

Figyelt kérdés
Kb.heti 1x tudok wc-re menni,székrekedés állandó. Plusz 15 kg van rajtam.. Mindenki mondja,hogy sok rostosat kell enni\inni..de ha fogyni is szeretnék,akkor abban meg sok cukor van..nem? Mivel lenne jobb az emésztésem,hogy fogyjak is?
2016. márc. 16. 06:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Igen, 28,8 g, az én számaim összege is ennyi. Ennek szinte teljes egésze élelmi rost, nem pedig felszívódó szénhidrát. Amerikában szeretik a bruttót írni, Európában a nettót, de az emberek teste hasonló mindkét helyen, a nettót kell nézni, ha fontos az alacsony szénhidrátbevitel.
2016. márc. 16. 16:16
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem. 29g szénhidrát, 27g rost. Nem 2 net carb, már ki van vonva, azért lett a net 29. Európában azért szerepel így, hogy tudd, hogy megvan-e a napi ajánlott rostbeviteled, stb., de mellette szerepel a nettó szénhidráttartalom is. A rost külön szerepel, szóval ha pl. akár Google tápanyagtáblázatát, akár nutritiondata.self-et nézed, ott nem az lesz feltüntetve, hogy "x teljes szénhidráttartalom, amiből ennyi és annyi rost meg cukor", hanem "x nettó szénhidrát, de tartalmaz még e mellett y mennyiségű rostot is". Ha a rost szerepel, akkor külön, soron kívül, ha nem szerepel, akkor is a nettó szénhidrát van feltüntetve. Ha ~60g ch lenne a lenmagra írva, akkor kellene vonogatni, és lehetne mondani, hogy mennyi rostot tartalmaz, de így ez bizony 29g szénhidrát, 27g rost, nem pedig 29-ből 27 az.
2016. márc. 16. 16:53
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Sajnos szülés után kezdődött mindet,ez 3 hónapja volt,ezért nem szeretnék még orvoshoz fordulni,bízom benne,hogy rendeződik valamennyire. Már lement 15 kg azóta,de túlsúllyal is estem teherbe..de közbejött ez a székrekedéses dolog is,és megállt a fogyás is..mindenki azzal nyaggat,hogy rengeteg gyümölcsöt egyek,erre értettem,hogy sok benne a cukor..de nem vagyok valami tájékozott abban,hogy melyikben alacsony stb.. Csak szeretném ezt a problémát megoldani+ még ugye fogyni is. Mozogni Max a babával séta,meg ha hajlandó aludni délután,akkor szobabicó. Tegnap vettem szűzteát,ittam,segített. De nem szeretnék állandó hasmenést sem..
2016. márc. 17. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!