A lassú emésztés miatt nem tudok lefogyni?
Több zöldség,több folyadék. Liszt-tej-cukor mellőzése .
Nem a lassú emésztés miatt nem fogysz,hanem a rossz étkezés miatt van mindkettő-
Heti 1 az már beteges! Azonnal orvos!
Naponta kellene, esetleg egy nap néha kimaradhat. De nem egy hét!
Heti egyszeri székletürítés nem normális, és nem hiszem, hogy jó a közérzeted. Mozogsz eleget? mindenképp számít a karcsúsághoz a gyors anyagcsere, nekem nagyon is gyors, ehetek bármit, nem hízok. Viszont nálad már lehet, hogy összetettebb a probléma. Kevés mozgás, rossz étrend, ingerszegény környezet, de lehet valami rejtett betegség is.
Céklalét kipróbálhatnád reggelente, engem pl. meghajt, ezért nem is iszom. Gyümölcsökből tudom ajánlani az aszalt szilvát. A férjem nagymamája az utolsó éveiben már mindig székrekedéssel kínlódott, és nagyon sokat javított a helyzeten, hogy minden nap evett szilvát. Aszalva, vagy pedig amikor szezonja van, lefagyasztottuk.
A vörös színű zöldségek, gyümölcsök a legjobbak, azokban van a legtöbb flavonoid, ami mindamellett ,hogy az immunrendszert támogatja, az emésztést is serkenti.
Épp ezért még egy jó alternatíva, hogy estefelé megiszol egy pohár vörösbort.
A lenmagban sincs cukor... Nettó szénhidráttartalma is 1,5g/100g... Rosttartalma 27,3 vagy mennyi, brutális :D
De az említett zöldségek is bizonyára jók.
Nem hinném, hogy a székrekedés miatt nincs fogyás, ez nem így működik, de meg kell oldani, mert ez nagyon rossz így.
A lenmaghoz annyit fűznék hozzá, hogy 29g szénhidrát van 100g-ban. EU-ban és Amerikában másképp kell számolni, Amerikában ami 'net carb' azért létezik, mert még ki kell vonni a cukoralkoholt és a rostot a szénhidráttartalomból, EU-ban viszont már ki van vonva - azért is van feltüntetve külön.
A kellő mennyiségű rostfogyasztás pedig relatív. Ettem én már 35g/nap és 5g/nap mennyiségben is hosszútávon, egyikkel sem éreztem jobban/rosszabbul magam a másikhoz képest, sőt, a magasabb nekem problémás is volt.
Csatlakozva a többiekhez: heti 1 semmilyen diétában, semmilyen körülmények között nem normális. Orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!