Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A lassú emésztés miatt nem...

A lassú emésztés miatt nem tudok lefogyni?

Figyelt kérdés
Kb.heti 1x tudok wc-re menni,székrekedés állandó. Plusz 15 kg van rajtam.. Mindenki mondja,hogy sok rostosat kell enni\inni..de ha fogyni is szeretnék,akkor abban meg sok cukor van..nem? Mivel lenne jobb az emésztésem,hogy fogyjak is?
2016. márc. 16. 06:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%
A főtt céklában, a savanyúkáposztában miért lenne sok cukor ??
2016. márc. 16. 07:18
 2/13 anonim ***** válasza:
76%
Meg a zabpehelyben sincs.
2016. márc. 16. 07:27
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A rost emészthetetlen, nincs benne semmi, ami felszívódik. De ha állandó székrekedésed van, akkor ne házi praktikákra meg baráti jótanácsokra hagyatkott, sőt ne is a reklámokra, hogy guttalax meg hasonlók, hanem kérj beutalót a gasztroenterológiára, vagy keress fel egy maszek szakorvost. Ez a probléma ugyanis egyre rosszabb lesz, kitágulhat a vastagbél, és még tovább pang majd benned a kaja.
2016. márc. 16. 08:50
 4/13 anonim ***** válasza:

Több zöldség,több folyadék. Liszt-tej-cukor mellőzése .

Nem a lassú emésztés miatt nem fogysz,hanem a rossz étkezés miatt van mindkettő-

2016. márc. 16. 09:26
 5/13 anonim ***** válasza:

Heti 1 az már beteges! Azonnal orvos!

Naponta kellene, esetleg egy nap néha kimaradhat. De nem egy hét!

2016. márc. 16. 10:02
 6/13 anonim ***** válasza:

Heti egyszeri székletürítés nem normális, és nem hiszem, hogy jó a közérzeted. Mozogsz eleget? mindenképp számít a karcsúsághoz a gyors anyagcsere, nekem nagyon is gyors, ehetek bármit, nem hízok. Viszont nálad már lehet, hogy összetettebb a probléma. Kevés mozgás, rossz étrend, ingerszegény környezet, de lehet valami rejtett betegség is.

Céklalét kipróbálhatnád reggelente, engem pl. meghajt, ezért nem is iszom. Gyümölcsökből tudom ajánlani az aszalt szilvát. A férjem nagymamája az utolsó éveiben már mindig székrekedéssel kínlódott, és nagyon sokat javított a helyzeten, hogy minden nap evett szilvát. Aszalva, vagy pedig amikor szezonja van, lefagyasztottuk.

A vörös színű zöldségek, gyümölcsök a legjobbak, azokban van a legtöbb flavonoid, ami mindamellett ,hogy az immunrendszert támogatja, az emésztést is serkenti.

Épp ezért még egy jó alternatíva, hogy estefelé megiszol egy pohár vörösbort.

2016. márc. 16. 10:03
 7/13 anonim ***** válasza:
A tejet nem kell feltétlenül mellőzni, a laktóz természetes hashajtó mindenkinél, vannak persze, akik érzékenyek rá, azoknál nagyon gyorsan hat.
2016. márc. 16. 10:26
 8/13 anonim ***** válasza:
Igen,sokaknál hashajtó ,sokaknál még székrekedést okoz a tejfehérje. Egyébként a hashajtó hatása sem jótékony,cseppet sem.
2016. márc. 16. 13:28
 9/13 anonim ***** válasza:

A lenmagban sincs cukor... Nettó szénhidráttartalma is 1,5g/100g... Rosttartalma 27,3 vagy mennyi, brutális :D

De az említett zöldségek is bizonyára jók.

Nem hinném, hogy a székrekedés miatt nincs fogyás, ez nem így működik, de meg kell oldani, mert ez nagyon rossz így.

2016. márc. 16. 14:20
 10/13 anonim ***** válasza:

A lenmaghoz annyit fűznék hozzá, hogy 29g szénhidrát van 100g-ban. EU-ban és Amerikában másképp kell számolni, Amerikában ami 'net carb' azért létezik, mert még ki kell vonni a cukoralkoholt és a rostot a szénhidráttartalomból, EU-ban viszont már ki van vonva - azért is van feltüntetve külön.

A kellő mennyiségű rostfogyasztás pedig relatív. Ettem én már 35g/nap és 5g/nap mennyiségben is hosszútávon, egyikkel sem éreztem jobban/rosszabbul magam a másikhoz képest, sőt, a magasabb nekem problémás is volt.

Csatlakozva a többiekhez: heti 1 semmilyen diétában, semmilyen körülmények között nem normális. Orvos.

2016. márc. 16. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!