Lassú anyagcserét lehetetlen gyorsabbá tenni?
Mindig is székrekedésem volt, és akármit teszek, nem javul. Amikor egészségtelenül ettem, ugyanolyan volt mint most (4-5 naponta megyek wc-re)
Jelenleg minden reggel zabot eszem gyümölccsel, iszok egy kávét, figyelek, hogy sokat igyak napközben (3 liter megvan), egészségesen táplálkozom, sok zöldséget eszem, a tízóraim gyümölcs, sportolok is.
Mit tehetnék még? Hashajtózni nem szeretnék.
Nekem többször volt végbélrepedésem emiatt és aranyerem is lett ( 24 évesen! :( )
Évekig kínlódtam, aztán orvos ajánlására vettem gyógyszertárba rostkészítmênyt ( stimulance-t fogyasztom). Azóta 1 maximum 2 naponta megyek wcre.
Egy próbát megérhet nektek is.
Nekem a reggeli 3dl frissen facsart (!) narancslé + fekete kávé kombó szinte majdnem mindig beválik. Van hogy így magában, de talán még jobb amikor felkelek, kifacsarom a narancsot, megiszom, futok 25-30 percet, majd megiszom a kávét. Van hogy a kávéig el se jutok, mert a futás során, majd besza***k, s így még gyorsabban futok haza. :)
Ez mellé még bejátszik időnként saját összeállítású müzli. Az én esetemben ez azért, mert lisztérzékeny vagyok s paleózom is, no meg a boltban vett gluténmentes müzlik ge** drágák.
Ha pedig nagyon akut székrekedésem van, s k**vára zavar, akkor szennateát iszok. Ez nálam 5-6 óra alatt szokott hatni. Megiszok 4-5 dl-t. Ha érzem, hogy mozgás van a beleimben, akkor irány a wc. Keményen kipucol. Viszont fájhat tőle a beled, tehát ezen ne lepődj meg, ha ezt kipróbálod. S javaslom, hogy akkor csináld, mikor otthon vagy, mert többször is kell menni a wc-re néhány órán belül.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!