Lehetetlen betartani a diétát! Mit tegyek?
Egyszerűen tényleg nem tudom betartani hogy a nap minden étkezésénél szinte csak rizst egyek csirkemellel. Dolgozni kell menni, oda pedig csak szendvicset tudok vinni, ami ugye már megint nem jó, mert kenyér (igaz barna) tele van szénhidráttal, blabla..
Meg a másik hogy pattanásos bőrömre eszek élesztőt naponta, de azt sem kellene gondolom mert az is zsíros -.- Hogy kellene ezt megoldani? Vagy ti hogy oldjátok meg?
Mégis milyen diéta az, amiben csak csirkemellet meg barna rizst lehet enni? Mert értelmesnek biztos nem értelmes:D
"mert kenyér (igaz barna) tele van szénhidráttal"
Igen. De a rizs is tele van szénhidráttal. Sőt, egy még több is van benne. 100 g rizsnek kb. 70%-a szénhidrát, a kenyérnek pedig csak kb. 50%-a.
A saját életedet nehezíted meg a tévhiteiddel.. tényleg ezt akarod? :)
Jó neked, hogy túlbonyolítod a dolgokat, boldogabbá tesz? :)
"minden étkezésénél szinte csak rizst egyek csirkemellel"
Aha, max. szálkásodni nem fogsz a sok rizs miatt. Miért nem zöldségeket eszel? Sokféle zöldség van mét télen is. Lehet kevesebb mint nyáron, de akkor is vannak. Nyersen is lehet enni.. És miért pont csirkemellet eszel? Tök finom füstölt sonkák vannak, oké persze valamivel drágább mint a nyers csirkemell de már nem kell sütni. Tojásról, egyéb finomabb húsokról nem is beszélve!
Olajos magokat is bármikor csipegethetsz.
Élesztő: miért lenne zsíros az élesztő gomba? A gombák mióta zsíros ételek/élőlények?
És mi lenne ha zsíros lenne? A zsírszegény táplálkozás csak egy régi értelmetlen de káros legenda, a zsírfóbia egy rendellenes állapot.
Hogy oldod meg? Piacon veszel sonkát, paprikát, retket, céklát meg amit szeretsz, 10 perc alatt összevágod amit összevágsz, bedobozolod és van nálad értelmes kaja.
Élesztőt eszel, én szeretem az ízét is. Tojást is süthetnél igazából.. palacsintának, finom.
Igazából ha bacon darabokat keversz tojásba, ezt kisütöd, 10 tojásból kijön 3 olyan palacsinta (tojáspalacsinta) ami azért elég hosszú időre elég, elkészíteni 15 perc maximum és nem egy drága dolog.. én most 30 forintért tudok igen f@s.za tojást venni, de piacon is lehet találni 33-35 forintos szép NAGY tojásokat.
Nem is értem az igazi problémát.. mintha nem lenne elszánás néha az emberekben. Még rizst is eszel, hát így aztán nem nehéz összehozni az étrended! Abszolút ch-szegényen (rizs nélkül) már kihívás. Vagy hús nélkül, vagy mittudomén..
Én is eszem rizst amikor úgy adja, mert alig 20 perc megfőzni és kényelmes.. gluténmentes.
Nem olyan vészes ez szerintem, csak gyakorlatias ötleteket, tippeket kell összeszedni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!