Az egészséges életmódot hogyan tudják betartani a magunk fajta csórók is?
100 000 Ft-ból élünk 3-an egy hónapra. (Anya fizetése + családi pótlék.) Olvasgattam itt az oldalon, hogy ki hogyan táplálkozik, miket fogyaszt az egészség jegyében. Mondtátok a teljes kiőrlésű pékárukat, amik ugye jóval drágábbak a sima társaiknál. Nem is szoktunk venni ízes péksütiket, csak kenyeret, meg néha zsömlét, kiflit, de ugye abból csak a fehéret. Láttam válaszokat, amiket most nem rég (tehát télvíz idején) írtak. Sok-sok zöldség. Kössz! Amikor arany árban van ilyenkor...maximum nyáron szokott lenni nálunk zöldségféle. A csirkehús lenne a legegészségesebb. Na igen...csak annak is az ára az egekben van. Örülünk ha hétvégente egy kis sertés terem az asztalra, vagy egy kis párizsi hét közben.
Szóval ilyen esetben hogy lehet egészséges, de mégis olcsó ételeket venni, amikor a fizetésnek kevesebb, mint felét tudjuk étkezésre fordítani.
hát elég nehezen :S
mondjuk akkor egyél fehér kenyeret, de ne túl gyakran egyél hozzá pl.: zsírt (zsíros kenyér)helyette inkább sajtot
mondjuk annyi előnye van ilyen szempontból a szegénységnek, h nem isztok mindennap kólát, esztek 5 tábla csokit..stb
ja és egy dolog ami "ingyen van": igyál sok vizet (Mo-n a csapvíz is jó minőségű :) )
Nekem a kérdés létjogosultsága veri ki a biztosítékot!
Egy olyan országban, amelyik még 2 évtizede 8, azaz nyolcszor annyi élelmiszert termelt mint amennyit a saját piaca megkívánt - és most ott tart hogy gyerekek 10 ezrei éheznek... Nekem ez semmiképp nem felfogható!
A második válaszoló nagyon jól összefoglalta a lehetőségeket. Amit hozzá tudnék tenni: nem tudhatom hogy merre laktok, de a természet azért elérhető mindenütt: nagyon egészséges és sok helyen megtatlálható a medvehagyma, amit nagyon tudnék ajánlani. Ugyanígy a mezőkön a sóska is szabadon nő. Ősszel meg sok helyen lehet csipkebogyót gyűjteni (C vitamin) - receptet garmadával találsz a neten. Sok mindent be lehet gyűjteni ami - ma nem is táplálék, de - egészséges, hasznos és/vagy kell. Hársfateát, csalánteát feltétlen érdemes fogyasztani, az alapanyag az út mellett hever. A vöröshagyma héja összegyűjtve kifőzve csodaszer ilyen "taknyos" időkben. Ha tehetitek, akkor tavasszal kamillát feltétlen gyűjtsetek! Mi sok gombát, szedret szedegetünk. Ilyen tanácsokat tudok adni, mi így próbálunk egészségesek maradni...
Ja, és ne nézd a sok idióta divat-majom főzőcskés marhaságot... Ezzel sok mindentől megkíméled magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!