Milyen fajta BABokat lehet enni diéta alatt?
Sok fajta van, azt is tudom, hogy egészséges, csak azt nem hogy mind az-e?
(fehér bab, tarka bab.. ilyesmikre gondolok... )
Válaszokat előre is köszi!:)
a szója az biztos hogy takarmány növény, és lehetőleg kerülendő.
a többi érett babról is elmondható, hogy emészthetetlen szénhidrátokat tartalmaz (nem az élelmi rostok, most cukrokra gondolok) amik pl. a flatulenciát okozzák, meg amúgy sem olyan jók.
hát, amíg békeidő van, és van élelmiszer, én a zöld babot fogyasztom, és alkalomszerűen csak a babszemeket. ezek olyan alkalmak, amikor nem én főzök, vendégség etc..
Szia Aczél!:)
Igen, tudom, hogy van bennük olyan anyag, vagy enzimek vagy mik, amit a szervezetünk nem tud felhasználni, de azokról azt olvastam, hogy csak végigmennek rajtuk, és 'távoznak'; ezért puffadunk fel tőlük egy picit.
Szóval a szójababot így is úgy is eszem néha, de most konkrétan a 350 kcal-os 'szénhidrát' bab fajtákra gondolok.
Még azt gyors elmondanád mi az a flatulencia?
Mert mindenhol azt olvastam a babokkal kapcsolatban, hogy egészséges, meg magas a fehérjetartalma is, télen nagyon jó belső melegítő a szervezet számára, meg hogy tanácsos fogyasztani...?!?
Felfúvódás, hasi puffadás. OK. Ezzel megvagyunk.
Akkor a lencsék?
Azokkal mi a helyzet? Abból is van többféle..
Azokkal kapcsolatban valami tanács?
megmondom őszintén, a lencsékről még nem tanultam, nem is foglalkoztam velük. pássz :)
a babot áztasd ki, és akkor ezek az anyagok valamennyire kioldódnak!
Okés!:) Nem is másképp gondoltam..:)
Akkor azokból mindegy milyen fajtát veszek?
A szójával mi a baj?
(az étkezési szójababra, és tofura gondolok... )
takarmánynövény. a biológiai értéke 50 körüli (a cél a 100, mint 100%).
hosszú távon a fogyasztását különböző kellemetlen problémákkal hozzák összefüggésbe, okkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!