Akinek nem volt annyi akaratereje, hogy ne szedjen fe 20 kg-t, az miért gondolja, hogy most majd képes lesz hetekig-hónapokig sanyargatni magát?
És aki betegség miatt hízott el, annak nem kéne annál jobban figyelnie az egészségre koplalás helyett?
De pl nyissátok meg a kérdésem alatt a lángosos kérdést. Ott a kérdező panaszkodik, hogy nincs elég akaratereje nem megvenni a lángost. Erre az egyik tanács: ha megveszed a lángost, aznap ne egyél semmi mást! Aha, jó ötlet, ha nem tudja megállni, hogy ne vegyen lángost, akkor biztos kibírja, hogy egész nap koplal...
Ha eszem egy db lángost, egy hónapra letudva az éhség, sőt! Nyáron a Balatonnál szoktam ezt tenni.
Ismerős Pekingben járt: 1 hónap alatt 1 db elhízott embert látott.
Jaj ne jöjjetek már Auschwitzcal, koplalva persze, hogy mindenki lefogy. Egy beteg embertől viszont ne várjátok, hogy ne egyen, mert még betegebb lesz (de megjegyzem, én sem értem a pajzsmirigyesek működését, mert az energiamegmaradás törvénye csak ott van... de köztudott, hogy nekik azért nehéz).
A párom is járt Kínában, rengeteg kövér embert látott, főleg gyereket.
Csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, hogy 20 kiló felszedése nem jelenti azt, hogy ne lenne az embernek akaratereje. Nem mindenkit zavar a túlsúly, aki szeret enni. S azért van olyan étrend és ember, hogy súlytartó kalóriamennyiséggel éhezik... Az nyilván nem vonzó szinte senkinek, inkább eszik.
Az életmódváltás remek, én is amellett vagyok, de van, akinek a gyors koplalás a szimpatikus. Én is ismerek ilyen embert, ráadásul sikeresen lefogyott egypár hét alatt és azóta is karcsú (de sokáig vigyáznia kellett azért, a régi étrendre visszatérésnél nem lehet totálisan lazázni még szerencsés alkattal sem). Azóta életmódváltásokon is túl van, izmosabb is lett, a koplalás után nem állhatott jól ez utóbbival... Neki ez jött be. De úgy tudom, a legtöbbeknek ez nem jó. Ja és ő is evett, csak keveset és sokat dolgozott, éjjel. A totális agyatlan koplalás hónapokig, az tönkrevág a testben valamit.
S életmódváltás és trükkök ideoda, azért van, akinek a fogyáshoz végig kell éheznie minimum minden estét, sehogyan máshogy nem működik neki. Én még rosszabb eset vagyok, mert bár éhezéssel tudok fogyni, de lerobbanok 2 nap alatt, aludni se tudok, dolgozni se... Biztos megszoknám, de inkább enni szoktam, mert kegyetlenül rossz, a maradék feleslegem közel sem zavar annyira. Az első 20 kiló még könnyű volt, 1-2 drasztikus életmódváltás (pár év alatt rájöttem, hogyan kell csinálni jól), viszonylag kevés evés, a végén kis evési ablak és jóllakottan, jókat éve, energikusan fogytam. Most már sehogy, de napi 1-2 óra mozgást még rá tudok dobni, talán az segít. Ha nem, tömegelni fogok.
Szinte mindenki meg tudja találni a jó módszert, de esetenként ehhez évek kellenek és nem mindenkinek van fantáziája s igazi motivációja.
#14: Tudom, sok éve járok ide. De nyilván mindenki lefogy koplalással, legalábbis a fényevőket kivéve. Mégis honnan vegyen energiát a test? Nyilván önmagát bontja. Meg lehet nézni bárkit, aki hosszasan koplal, legyen az szigorú börtön, valahol rekedés, haláltábor vagy kísérlet. A tapasztalatok totális összhangban vannak a tudományos logikával :)
Aki azt mondja, hogy koplalással nem lehet lefogyni, az sokszor arra gondol, hogy fogy, de visszahízik az ember (ami nem törvényszerű, de gyakori). Aki azt mondja, hogy a test energiahiányban tartalékol és hízik vagy nem fogy, az egyszerűen nem ért hozzá és oltári nagy butaságokat beszél.
Természetesen nem mindenki fogy hipp-hopp koplalással. Van, akinek lassan megy. De elkerülhetetlen a test bontása, ha nincs rendes bevitel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!