Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy hízni...

Miért van az, hogy hízni könnyű, fogyni, és súlyt tartani viszont baromi nehéz?

Figyelt kérdés
Jelenleg normális súlyom van 176 cm/62 kg. Viszont ezt kínkeservvel tudom csak tartani, ha egyszer elengedem magam, másnap reggelre garantált a + 1-2 kg, ami gondolom nagyrészt vízvisszatartás de akkor is elkeserítő. Ha egy egész hétig lazítok, és kicsit többet eszem a kelleténél, mondjuk 1500 helyett olyan 2000-2500 kcal között, bűnös ételeket, akkor képes vagyok 4-5 kg-t is hízni 1 hét leforgása alatt. Ezt a hirtelen felszedett súlyt viszont legalább 2 hét leadni. Egyszerűen elegem van már ebből, hogy csak akkor maradhatok normális, ha mindent szigorúan betartok, mások meg genetikailag vékonyak és annyit zabálhatnak , amennyit akarnak...Tudom, hogy köztük is van olyan, aki hízni szeretne, és hogy nekik sem feltétlenül felel mega saját alkatuk, de azért mégis könnyebb az élet, ha az embernek nem kell állandóan a kalóriákon kattognia. A heti 3x végzett 40-50 perc futás sem befolyásolja a kilóimat, tehát ha bűnözök, akkor az másnap mindenképp megjelenik a mérlegen.Nincs pajzsmirigy problémám, egyszerűen hízékony vagyok.Az alkatilag sovány embereknek miben különböznek a hízékony ill. normál alkatúaktól?
2010. ápr. 1. 09:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én is igy vagyok, mondjuk még van egy pár kiló a célomig, de azután is igy kell étkezzem és fenttartsam ezt, mert hanem hamar visszajön. Mértékkel megengedem az édességet is, egy héten 1X, és már a barátnőim is megszokták, hogy nem eszem se a csokijukból, se a chipsükből. Persze azért még kinálgatnak, de legalább nem akarják eröltetni. Nekünk ez adatott, remélem majd legalább az fog motiválni, hogy majd mikor tükörbe nézek elégedett leszek, vagy hogy olyan ruhát vehetek fel, amilyet szeretnék, vagy hogy végre nem fogom szégyellni magam a strandon. Ja és persze a bátyám is motivál, aki szintén egészséges életmóddal fogy és az anyukám igy főz nekünk. 17/L
2010. ápr. 1. 13:31
 12/14 anonim ***** válasza:

Az a 4-5 kg szinte csak víz és glikogén. Amikor fel vagy töltődve, AZ A RENDES SÚLYOD! Tehát nem feleslegbe megy vissza az a pár kiló. Amikor azon parázol, hogy felment a súlyod, és elkezdesz fogyózni, akkor lemeríted a tested, távozik a víz és az izmaidból a glikogén. Le merem fogadni, hogy centikben nem mérhető a változás és ugyanúgy felmennek rád rendesen a ruháid.

Tehát, azért tudod kínkeservesen tartani a 62kg-t, mert nem ez a súlyod.

Sportolj naponta (heti 6-7) és ha nem akarsz fogyni, akkor ne számolgassad folyton a kalóriát és ne mérd magad minden nap. Hatalmas hiba, ez az anorexiához hasonló jelenség.

2010. ápr. 1. 15:41
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Annyit fűznék hozzá, hogy normál esetben nem koplalok, csak a minőségre figyelek(zöldség, gyümölcs, joghurt, túró, tojás, kevés rozskenéyr)és nem megyek 1500 kalória fölé.Tehát elméletileg nem éhezik a testem, mégis feljön az az x kiló egy kihágás után...Sejtettem, hogy ez a 'felesleg' nem teljes mértékig zsír formájában köszön vissza ilyen rövid idő alatt, mégis zavaró, mert IGENIS MEGLÁTSZIK.Alapvetően lapos hasú vagyok, de azonnal meglátszik rajtam ha felszedek, és a nadrágok is sokkal nehezebben jönnek rám.És bár nyilván senkinek nem a 'vízből fogyás' tehát vízvesztés a célja, de attól még ez is meglátszik az emberen.Én 7 napos léböjttel 4-5 kilót ledobok magamról, és mindenki észreveszi rajtam, pedig valószínűleg 7 nap alatt nem lehet túl sokat zsírból fogyni.Szóval nagyon sokat számít a víz le-föl ingadozása is..
2010. ápr. 1. 17:29
 14/14 anonim ***** válasza:

Az alapvető probléma, hogy 1500 kalóriát fogyasztasz és ez mellé sportolsz. Neked alsó hangon 2000 kell, de inkább több.

Szerintem rossz a diétád mennyiségi és talán minőségi szempontból is.

2010. ápr. 1. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!