Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Más is volt már ilyen helyzetben?

Más is volt már ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Sajnos nagyon az "agyamra ment" a kalóriaszámolás és már megrögzötten kB mindent írok be,amit elfogyasztok és nézem a makrókat. Hogy lehetne erről leszokni? Ha valamit nem számolok ki, rögtön rossz érzés fog el..ez tuti nem normális. Minden rendben volt,amíg nem találtam rá erre a kaloriabazis.hu oldalra:((
2016. febr. 18. 16:13
 1/2 anonim ***** válasza:

Jaja, ismerős, direkt nem akarok számolni, de automatikusan megy... Azért nálam nem ilyen vészes a dolog, mert rossz érzésem nincs s azért odafigyeléssel tudok nem számolni.

(Ráadásul én nem fogyok a számolással, mert csak számolok, éhezni akkor sem éhezek, ha már másfélszeres kalóriakeretnél járok.)

Talán el kellene gondolkodnod, hogy miért számolsz s miért vannak nem jogos érzéseid. S lehet, hogy neked abba is kéne hagynod a számolást, eldugni, rokonhoz elvinni a mérleget, ilyesmi. Vagy csak betolni ismeretlen ételeket egy jó étteremben, azt se lehet számolni. De nem tudom, mennyire komoly ez nálad.

2016. febr. 18. 17:18
 2/2 anonim ***** válasza:

Még valami, bár ez inkább az én problémámra jó, de lehet, hogy erre is. Nekem az a bajom a számolással, hogy nem embernek való, macerás, a háztartásban élő más embereket kicsit megzavarja ésatöbbi. Én tudni akarom a makrókat, de számolás nélkül. Na ehhez hasonló napok kellenek, nem feltétlenül az ételek, hanem a hozzávalók terén. Reggel kirakom, kimérem a legfőbb dolgokat, másokat eleve csak kanállal mérek (igen pontos), a jégsalátát pedig saccolom, az is jó. Az én étrendem mellett ez viszonylag kevés mérést jelent, hacsak nem kap el a hév és a kísérletezés. Mindig is sok kis ételem volt, sok hozzávalóval. A zöldséglevesem 17 mérést igényelt, na azt ma már a régi értékekkel számolom, nagyon úgysem másznak el az arányok (a kalóriatartalomra ez főleg jó lenne, de nekem a szénhidrát is kell, viszonylag pontosan).

Nos, ez enyhít a számolásszükségleten s ha nem számolsz s mérsz minden kis ételnél egy csomót, akkor elvileg a rákattanásnak is enyhülnie kell, persze ki tudja, hogy ez adott esetben elég-e.

2016. febr. 18. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!