Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek kik vannak rosszab...

Szerintetek kik vannak rosszabb helyzetben?

Figyelt kérdés

Akik tényleg alkatilag hizekonyak és nehéz lefogyniuk, valamint megtartani a formajukat, vagy akik nagyon vekonyak és nem tudnak hízni?

Szerintetek hízni vagy fogyni nehezebb?(ezekben az esetekben)

2015. ápr. 24. 18:39
 1/9 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben a hízékonynak szerintem rosszabb. Hiszen ha ténylegesen könnyen hízik, akkor meg se áll 100-120 kilóig. Ahhoz képest az hogy valaki 5-10kg mínuszban van nem egy komoly probléma. Pláne hogy az egészsége is bánja.

Hízni, fogyni mindkettőnek sport mellett kell szigorú étrenddel, szerintem ennek a nehézsége azonos.

2015. ápr. 24. 19:11
 2/9 anonim válasza:
A hízékonyak rosszabb helyzetben vannak, az egészségüket jobban veszélyezteti a helyzetük, ráadásul a társadalmi norma, divat is ellenük szól.
2015. ápr. 24. 19:18
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a hízékonynak nehezebb. Hiszen a hízékony, mondjuk ha eszik gyümit reggelire, már attól is hízik 5-10 kilót... Meg nekik lassabb az emésztésük. ... Én régen elég dagi voltam (főleg magamhoz képest), azóta viszont valamennyire sikerült a tömeg/testmagasság izét megoldani. A soványnak max. az lehet a nehézsége, hogy nem elég izmos stb. A soványságra az a gyógymód, hogy sokat kajálsz. A hízékonyságot nagyon nehéz legyőzni. Amúgy mondok példát: van egy olyan ismerősöm, aki 18 éves, viszont a testalkata miatt úgy néz ki, mint egy 30as évei végén járó ember(a feje is olyan, meg nagyon hízékony, kb. 100-120 kg lehet) ...
2015. ápr. 24. 19:19
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem az utóbbi tűnik rosszabbnak, természetesen nem mindegy, mennyire súlyos a hízékonyság. Én pl. sosem voltam karcsú, de képtelen vagyok tartósan 80 fölé menni, bármilyen is az étrendem. Egyszerűen visszafogyok a zsír-, szénhidrát- és kalóriadús ereszdelahajammal is. Ja és a fentivel évi 1 kilónál nem szoktam volt többet hízni.

Fogyni megy, kalóriadeficit kell és kész (bár ez nálam nagyon, nagyon nehéz). Hízni már most lassan hízok, ha még vékony is lennék, bajban lennék, ha azok közé tartoznék, akiknek valamiért nem megy. Pedig annyira könnyűnek látszik enni... De nem mindig az s tényleg vannak extra nehezen hízók, úgy tudom. Nem cserélnék velük. Senkivel se cserélnék, csak egyszer fogyjak le...

2015. ápr. 24. 19:20
 5/9 anonim ***** válasza:

#3: Nem tuti, hogy lassabb az emésztésük, lehet, hogy csak éhesek, ha nem esznek túl sokat. Bár mit nevezünk hízékonynak, ez érdekes kérdés.

S egy kis reggeli gyümölcstől senki sem hízik. A sok pluszkalóriától annál inkább, ehhez persze hozzájárulhat a gyümölcs, én pl. megéheznék tőle és betolnék 1000+ kalóriát a délelőtt folyamán, de persze ennék délután is :D De senki nem kötelez rá, hogy gyümölcsöt egyek reggel. Meg lehet találni a megoldást...

2015. ápr. 24. 19:23
 6/9 anonim ***** válasza:
Én 12 éve diétázom, eddig a legeredményesebb diétám az volt, mikor tartottam a súlyomat. Ha valaki ektomorf, annak csupán annyi dolga van, hogy rengeteg szénhidrátot kell ennie, 4-5g/testsúlykilogrammnyit, aztán el van intézve, hízott. De én pl. lefogyni egyáltalán nem tudok.
2015. ápr. 24. 19:47
 7/9 A kérdező kommentje:

Értem, köszi.

Csak azt hittem,csak én gondolom így, mert mondjuk nem olyan vészes nálam a helyzet elhízás terén, de baromi nehezen tudok fogyni..

Mikor versenysuerűen sportoltam, és nem is ettem össze -vissza mindent,akkor is túlsúlyos voltam,nem nagyon, de sosem voltam vékony, és hiába voltam/vagyok izmos, egyszerűen már szinte lehetetlennek érzem elérni azt az állapotot, hogy egy csepp felesleg nincs rajtam és hogy büszke lehessek a Sport által elért alakomra..

2015. ápr. 24. 19:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Igazából mind a kettőt lehet, vasakarattal és nagyon kemény munkával. De azért a túlsúlyosaknak/hízékonyaknak nehezebb az életük, ahogy én megfigyeltem. Van olyan barátnőm, aki teljesen normális életmód mellett (nyilván nem sportolt rendszeresen, de ez az átlagos) kamaszkora alatt 30 kilót felszedett, elképesztő ütemben. Aztán 20-at lefogyott (továbbra sem sportolt, még így is volt rajta felesleg), majd megint 30-at felszedett. Akkor érte el a csúcsot súlyban, azóta eltelt majdnem 4 év, ami alatt csak 15 kilót tudott leadni, pedig látom hogy nagyon keményen próbálkozik, minden nap edzés, csirkehús, meg ilyenek... nagyon ritkán mondja de tudom hogy nagyon zavarja ez a dolog, nem is feltétlenül a túlsúlya, hanem hogy ennyire nehezen szabadul meg tőle. Másik barátnőm pedig az egydekátseképeshízni típus... csúcsformában 45 kiló volt de általában csak 42-43. A normális súlya 50-55 kiló lenne. Ő viszont rengeteget tud enni, imádja a csokoládét, hamburgert meg ilyeneket, de minden hiába. Viszont a társaságban mégis ő a csinos, meg aranyos mert vékony, és ruhákat is könnyen talál bárhol, szóval biztos vagyok benne, hogy neki azért nem annyira nehéz, mint a hízékonyaknak. Meg hát amikor strandon voltunk, ő tolta be a lángosokat egymás után aminek mindenki nagyon örült, hú mennyit bír enni, jaj de menő, míg a másik lány félig elfordulva, szégyenkezve alig mert megenni 1 fél rántott húst... LELKILEG biztosan nekik nehezebb, fizikailag pedig szerintem egyforma. Nagyon nagyon nehéz, de ha elég kitartó valaki, akkor bármelyik lehetséges.
2015. ápr. 24. 21:38
 9/9 anonim ***** válasza:
#8: Jogos, amiket írsz, de egyedszinten bármi lehet. El tudom képzelni, hogy egy ruhában csinos, vékony, irigyelt alakú lány utálja magát, mert nincs rajta mit fogni, pedig neki az tetszik. Az ilyen hipphopp hízóknak pedig tényleg szörnyű lehet, én el sem tudom képzelni, hogyan csinálják, ahhoz elképesztően sok plusz kalória kell... Na az ilyeneknek a legrosszabb, szerintem is. Egy sima nehezen fogyónak, mint nekem, sokkal jobb. Ha elegem van és ereszdelahajamat játszom egy ideig, nem történik semmi. Jó stagnálónak lenni, csak a fogyás képes a végtelenségig tartani, ha az ember nem az a fegyelmezett fajta.
2015. ápr. 24. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!