Tényleg csak 30-40perc után "ég" a zsír?
Reggel 20, este 20 percet szoktam elliptikus trénerezni. Vagy futok vagy torna mikor mit csinálok. De rengetek helyen azt olvasom, hogy "csak 30perc után ég a zsír" stb... Akkor a napi 2x20perccel semmi kalóriát nem égetek el?
Diétázom is mellette, január elején 111kg voltam, mostmár 104kg vagyok. Szóval haladok szépen lassan, de ez csak érdekelne :)
inkabb egyszerre kellene a 40 et, nem jó a 20-20 perc,az semmi. masik meg h ezt is emelni kell
köv heten mar 50 p csinalj
utana 60 at.megszokja a tested a terhelést hamar, nem lesz neki kihivas.
"megszokja a tested a terhelést hamar"
Persze, és onnantól energiafelhasználás nélkül mozgatják az izmok a kérdező 104 kilóját.
Örvendetes, hogy azért vannak értelmesen gondolkodók a témában. Ugyanúgy kalóriát égetsz az elején, nekem aztán tökmindegy, hogy mikor fogy a zsírból a kalóriahiány miatt, mozgáskor vagy 2 óra múlva :D
Konkrétan azt sem tudom, hogy nálam mi a helyzet, kicsit komplikált, mert glikogénkészletem normál esetben nemigen van, viszont ha ettem, akkor az használódik, elég fura lenne, ha az eltárolódna a maga kis veszteségével, miközben lelkesen bomlana a tárolt zsír... Ennek semmi értelme.
De nem is tisztán van, hogy na most elkezdesz futni, x percig csak glikogén, utána csak zsír kerül felhasználásra, mintha ez nem így lenne. De ebbe nem megyek bele, utána kéne néznem a konkrétumoknak. S persze az étrend is beleszól meg hogy eszünk-e edzés közben (ha lenyomsz egy maratont vagy hasonlót, ott tipikusan szokás, legalábbis szénhidrátos étrend mellett legalábbis. ez a zsírra átállás előnye, hogy nem lesz gond közben, bár hogy mitől tud a test olyan gyorsan ketont termelni, azt nem tudom. de mindenki éget ezt is, azt is, ha jól tudom, csak nagyon más étrendnél más arányban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!