Miért hazudja azt egy két bolond ember hogy a tej nem
való emberi fogyasztásra?
Én nem mosnám össze az agrárgazdasági szempontokat a biológiával. Lehet elrelativizálni a testi különbözőségeket (persze ezt akkor következetesen nem teszited, mikor arról van szó, hogy egyáltalán adjuk-e egy másik állatfaj tejét az embernek), de ebben minden állat azonos: az utódjának termet tejet, és ha nem termékenyül meg újból, elapad a teje. Apasztás nélkül is. Igen, az ember - ismét gazdasági szempontok figyelembevételével -, létrehozott jobb tejhozamú fajtákat, amik valamivel tovább (de nem örökké!) termelnek tejet.
2016. febr. 6. 11:24
28-as mondhattam volna céklát, vagy árpát vagy kutyaszőrt is. Csak próbáltam valami hülye példát mondani, hogy lásd a különbséget, hogy nem azt mondtam mindenki még aki érzékeny rá az is fogyassza (ahogy azt előttem valaki felhozta), hanem azt, hogy fogyasztható.
A laktáció hossza tartás technológiától függ. A tehén nem folyamatosan vemhes, hanem ellés után még sokáig tart a laktáció, fajta függő és ahogy elapasztják, utána némi szárazonállás után újból vemhesítik.
2016. febr. 6. 11:24
"cékla, kutyaszőr"
Igen, de ami az emberek 50+ %-át érinti, annak legalábbis kétséges az egészségessége, tehát ott már nem egyéni, hanem általános, tömeges jelenségről van szó, ahol kvázi az számít "mutánsnak" (direkt sarkosan fogalmazok), aki toleráns. Merő spekulációs, de szerintem ugyanígy hozzá fog szokni az ember pár évezred múlva a guargumihoz, és a különböző káros tartósító- színező-, stb.- adalékanyaghoz. De ettől még nem jelenthetjük ki, hogy a guargumi egészséges, függetlenül attól, hogy a jövő emberének egy kis százaléka jól fogja tudni emészteni.
2016. febr. 6. 11:31
Oké. Én kiszállok a vitából. Valóban ne mossuk össze az agrárgazdasággal. Én azt írtam, amit az egyetemen nekem tanítottak, amit saját magam tapasztaltam. Amire láttam vizsgálatokat és azok eredményeit. Hiszek a tudományban, én ez alapján alakítottam ki a véleményem. Tényleg befejeztem a vitát, mert látom, hogy ez itt semmit nem számít. Aki, akar az úgyis talál olyat, amibe beleköthet és sosem lenne vége.
2016. febr. 6. 11:34
35/45 A kérdező kommentje:
szerintem a laktóz érzékenyeket is tejjel kéne itatni előbb utóbb megszoknák és akkor már nem lennének érzékenyek rá (ilyen homeopátiás jelleggel)
Jaj kérdező ilyen butaságot, amit most írtál. Én kiszálltam ebből a beszélgetésből, mert neked a tényeket is az orrod elé lehet dugni. Nem látod a fától az erdőt.
2016. febr. 6. 11:38
Kérdező: újra-újraéled az orvostudományban ez a blőd megközelítés. Nem szokott értelmes eredményeket hozni. Lélektani dolgokban valóban előremutató elv.
A test esetében azonban - ha hátrébb lépünk a tej témától -, aki például allergiás a méhcsípésre, akár bele is halhat, és kis mennyiségű rendszeresen adagolt toxintól sem csökken egy későbbi allergiás reakció mértéke.
2016. febr. 6. 11:42
38/45 A kérdező kommentje:
pedig én úgy tudom hogy előbb utóbb rezisztensé válnak tőle az emberek ha először kis adagokban adagolják
2016. febr. 6. 11:51
De kérdező ez komoly? Hát a tej nem létszükséglet. Nem hiszem el, hogy te ezt így gondolod. :D Adagolni, látom magam előtt, hogy 2 evőkanál tej egy hétig és szépen növelik az adagot. :D De jót nevettem. :D Főleg, hogy helyettesíthető. Külföldön és itthon is vannak sima kávézók ahol van laktózmentes tej. Nem áll meg a Föld forgása tehén tej nélkül. Ill akkor szted gyártanának laktózmentes túrót, sajtot, túró rudit, ha nem lenne kereslet rá??
2016. febr. 6. 11:53
Kapcsolódó kérdések: