Miért hazudja azt egy két bolond ember hogy a tej nem való emberi fogyasztásra?
De nem nagyon értitek meg, hogy nem minden ember egyforma. Nagyon örülök neki, hogy te bírod a tejet, de sokan nem. Ez van. Ha mki bírná akkor nem lenne ennyi laktózmentes dolog.
A macskás dologra pedig:
A macskák nagy része laktózérzékeny.. nem mind, nagyrésze.
"Nem az anyatejet isszuk. A tehén anyateje a föccstej..."
A kolosztrum (előtej, föccstej), az ellést követő pár órában, illetve a terhesség késői szakaszában termeli az anyaállat. Ezt maximum táplálékkiegészítőként használják. Ettől függetlenül a normális, boltban kapható tehéntej is anyatej, hiszen azt is a borjúnak szánta a természet, nem az ember kakaójába. Egy tehén nem is termel egész életében tejet, ha nem termékenyül/termékenyítik meg.
Kérdező: Mindegy, hogy elhiszed-e. Ez biológiai tény. Ha nem termékenyül meg, egy idő után nem termel több tejet. Eleve az első terhességkor kezd el tejet termelni.
"mogyoróallergia"
Az emberek alig pár százaléka allergiás a mogyoróra, a laktózérzékenység viszont sokkal több ember érint, mint amennyit nem.
Ezekkel én úgy vagyok, hogy lassan semmit se ehetünk, mert mindenről kiderül, hogy káros.
A zöldségekben rengeteg a rovarirtó, növényvédő, de a vitamintartalmuk folyamatosan csökken.
A tejet már kielemeztétek. :)
A tojás sem egészséges, főleg a sárgája, aztán két hét múlva meg jön egy másik tudományos elv, ami cáfolja.
Nem egészséges a vörös hús sem, mert rákot okoz, amikor tavaly még vérszegénység ellen javasolták a vörös húsban gazdag étkezést.
Annyit tudok tenni, hogy eldöntöm, mi tűnik nekem logikusnak, illetve mit tapasztalok.
A mesterséges ízesítőket, színezékeket kerülöm, a tejből a jó minőségűt választom, és főleg tejterméket fogyasztunk. Rostban gazdag táplálkozásra törekszünk, mert ez tényleg bevált, és élhető életmódot jelent számunkra.
Hangsúly azon, hogy élhető, mert sok ismerősöm rákattan valami divatdiétára, paleozik két hónapig, megunja, jön a 90 napos diéta, a kettő közt meg "bűnözik", és csokival eszi a kolbászos pizzát.
Annyi lemondással jár az életmód, hogy nem tudja sokáig betartani, sőt sokan rövid ideig sem.
Valamiben meg kell halni, biztos hogy nekem is a táplálkozás lesz a végzetem (szívroham, agyvérzés, rák), de nem biztos hogy rosszabb, mintha 98 évesen elütnek kocogás közben.
"De pedig mki laktózérzékeny, csak nem ugyanolyan mértékben. Te picikét lehetsz az, annyira hogy ne zavarjon a tejfogyasztás."
:D
Erre már nem tudok mit mondani ne haragudj. Ez már az a szintű rész, amikor észérvéket nem fogadsz el és lassan arról fogunk vitatkozni, hogy kézrátétellel gyógyítható-e a rák. Hogy lennék már valamire érzékeny, ami semmi érzékenységi tünetet nem vált ki. Ha mindenki az lenne maga a fogalom sem létezne. Ez olyan, mintha azt mondanám, mindenki kokain függő csak van, aki még nem próbálta ki. És mi van azokkal, akik kipróbálták és nem függtek rá? Azok is azok csak nem toltak belőle eleget..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!