Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért hazudja azt egy két...

Miért hazudja azt egy két bolond ember hogy a tej nem való emberi fogyasztásra?

Figyelt kérdés
ez miért jó nekik meg honnan találták ki? Hisz tele van vitaminnal finom és évezredek óta isszuk

2016. febr. 6. 09:06
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
44%
Mindegyik tej látott tehenet, csak van, ami tartósító eljárásokon esik át, esetleg csökkentik a zsír tartalmát, mert nem mindenki tud mindig frisset beszerezni vagy nem mindenki akar ugyanolyan zsírtartalmúból főzni. Hidd el nem a levegőbe beszélek. Tanultam ezeket, szakmán belüli vagyok. Értem, hogy sokan elvből nem isznak tejet, ez az ő dolguk vagy úgy érzik a feldolgozott élelmiszerek nem az igaziak, de másokba ne keltsünk már fölösleges pánikot.
2016. febr. 6. 10:51
 22/45 anonim ***** válasza:
100%

De nem nagyon értitek meg, hogy nem minden ember egyforma. Nagyon örülök neki, hogy te bírod a tejet, de sokan nem. Ez van. Ha mki bírná akkor nem lenne ennyi laktózmentes dolog.

A macskás dologra pedig:

A macskák nagy része laktózérzékeny.. nem mind, nagyrésze.

[link]

2016. febr. 6. 10:53
 23/45 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy a macskák laktózérzékenyek ez tény és igen én bírom a tejet, de sehol egy szóval sem írtam, hogy mindenki bírja vagy, hogy igya. Én nem a tejet reklámozni jöttem ide, hanem azért, hogy az olyan tévhiteket, mint a mindenki laktózérzékeny, a tej öl, a tej nem látott tehenet és a tehén anyatejét isszuk badarságokat, tévhiteket eloszlassam. Semmi baj nincs a tejjel, annak, aki nem laktózérzékeny. Természetes, hogy, aki az ne igya. Szeretem a Nutellát, ajánlom mindenkinek, de mától akkor mindig, ha ezt mondom majd hozzáteszem, hogy kivéve, aki allergiás a mogyoróra..:D
2016. febr. 6. 10:57
 24/45 anonim ***** válasza:
100%

"Nem az anyatejet isszuk. A tehén anyateje a föccstej..."

A kolosztrum (előtej, föccstej), az ellést követő pár órában, illetve a terhesség késői szakaszában termeli az anyaállat. Ezt maximum táplálékkiegészítőként használják. Ettől függetlenül a normális, boltban kapható tehéntej is anyatej, hiszen azt is a borjúnak szánta a természet, nem az ember kakaójába. Egy tehén nem is termel egész életében tejet, ha nem termékenyül/termékenyítik meg.

2016. febr. 6. 11:02
 25/45 A kérdező kommentje:
persze, akkor mindig terhes teheneket fejnek? Ezt azért nem hiszem..
2016. febr. 6. 11:08
 26/45 anonim ***** válasza:
De pedig mki laktózérzékeny, csak nem ugyanolyan mértékben. Te picikét lehetsz az, annyira hogy ne zavarjon a tejfogyasztás. Amúgy én sem vagyok az, de nem iszom tejet, de sajtot eszem. Én anno ittam igazi házi tejes, attól kiütéses lettem! Az egész testemen, a bolti 1,5%-os tej nem irritál, de nem szeretem.
2016. febr. 6. 11:09
 27/45 anonim ***** válasza:
A föccstej, összetétele teljesen más, mint a rendes tejé, még a színe is más így nem lehet a sima tejhez hasonlítani. Nyilván nem kakaó, de nem is lehet rá azt mondani, hogy anyatej. Táplálkozás élettani szinten nem egyeztethető össze az anyatejjel és agrár szemszögből nézve sem ugyanaz a szerepe mint a föccstejnek. Igen, az üszők nem termelnek tejet, az elléstől pedig fajtától és tartás technológiától függő ideig termelnek az apasztásig, a szárazonállás alatt nyilván nem. A Hosltein pl többet termel, mint a húsáért tartott limousine. Számtalan tényező közrejátszik, ezek alapján ezt az emberi élettanhoz lehetetlen hasonlítani. Nem is értem miért próbálják meg. Mint korábban is hoztam példának tojást is eszünk,akkor az is egészségtelen mert az ember nem tojik. Vagy ne együnk zöldséget sem, mert az ember nem répa? Biztos vagyok benne, hogy az első alma sem azért kezdett el nőni, hogy az ember megegye, sőt a legtöbb növény domesztikálatlan fajtája ma valószínűleg ehetetlen kategória mégis eszünk zöldségeket és nem próbálunk meg olyan összefüggéseket keresni, hogy az milyen célból is terem vagy természetünktől idegen-e, hiszen nem okoznak egészségügyi problémát, ahogy a tej sem, ha csak nem laktózérzékeny vagy tejzsír érzékeny az illető, de azok ne fogyasszák, ahogy én sem eszek epret mert allergiás vagyok rá. Ettől nem kezdek lobbiba az eper ellen.
2016. febr. 6. 11:14
 28/45 anonim ***** válasza:

Kérdező: Mindegy, hogy elhiszed-e. Ez biológiai tény. Ha nem termékenyül meg, egy idő után nem termel több tejet. Eleve az első terhességkor kezd el tejet termelni.

"mogyoróallergia"

Az emberek alig pár százaléka allergiás a mogyoróra, a laktózérzékenység viszont sokkal több ember érint, mint amennyit nem.

[link]

2016. febr. 6. 11:15
 29/45 anonim ***** válasza:

Ezekkel én úgy vagyok, hogy lassan semmit se ehetünk, mert mindenről kiderül, hogy káros.

A zöldségekben rengeteg a rovarirtó, növényvédő, de a vitamintartalmuk folyamatosan csökken.

A tejet már kielemeztétek. :)

A tojás sem egészséges, főleg a sárgája, aztán két hét múlva meg jön egy másik tudományos elv, ami cáfolja.

Nem egészséges a vörös hús sem, mert rákot okoz, amikor tavaly még vérszegénység ellen javasolták a vörös húsban gazdag étkezést.

Annyit tudok tenni, hogy eldöntöm, mi tűnik nekem logikusnak, illetve mit tapasztalok.

A mesterséges ízesítőket, színezékeket kerülöm, a tejből a jó minőségűt választom, és főleg tejterméket fogyasztunk. Rostban gazdag táplálkozásra törekszünk, mert ez tényleg bevált, és élhető életmódot jelent számunkra.

Hangsúly azon, hogy élhető, mert sok ismerősöm rákattan valami divatdiétára, paleozik két hónapig, megunja, jön a 90 napos diéta, a kettő közt meg "bűnözik", és csokival eszi a kolbászos pizzát.

Annyi lemondással jár az életmód, hogy nem tudja sokáig betartani, sőt sokan rövid ideig sem.

Valamiben meg kell halni, biztos hogy nekem is a táplálkozás lesz a végzetem (szívroham, agyvérzés, rák), de nem biztos hogy rosszabb, mintha 98 évesen elütnek kocogás közben.

2016. febr. 6. 11:19
 30/45 anonim ***** válasza:
0%

"De pedig mki laktózérzékeny, csak nem ugyanolyan mértékben. Te picikét lehetsz az, annyira hogy ne zavarjon a tejfogyasztás."

:D

Erre már nem tudok mit mondani ne haragudj. Ez már az a szintű rész, amikor észérvéket nem fogadsz el és lassan arról fogunk vitatkozni, hogy kézrátétellel gyógyítható-e a rák. Hogy lennék már valamire érzékeny, ami semmi érzékenységi tünetet nem vált ki. Ha mindenki az lenne maga a fogalom sem létezne. Ez olyan, mintha azt mondanám, mindenki kokain függő csak van, aki még nem próbálta ki. És mi van azokkal, akik kipróbálták és nem függtek rá? Azok is azok csak nem toltak belőle eleget..:D

2016. febr. 6. 11:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!