Miért hazudja azt egy két bolond ember hogy a tej nem való emberi fogyasztásra?
Hát ha nem is vitaminnal, inkább kalciummal van tele.
Azok az emberek biztos valami sz@r facebookos idézetes kamu oldalról szedték az infót.
Amit a boltban dobozban megveszel, az minden, csak nem tej. Az egy fos.
Egyébként pedig sok ember számára nehezen emészthető, és nem is egészséges. Szóval egyáltalán nem hülyeség ez. Gondolkozni is kellene, mielőtt leszóltok valamit.
dehogynem egészséges tele van kálciummal meg D vitaminnal meg azért mert pár ember nem tudja megemészteni az nem azt jelenti hogy rossz... a lisztérzékenyek sem ehetnek lisztes dolgokat de attól a liszt még nem rossz..
Egyébként mi tejautomatából vesszük a tejet az igazi házi és finom is a boltit nem szeretjük
Ha jól tudom, nagyjából ezek az ellenérvek: Nem tudom, hogy tudományosan igazolhatóak-e; csak azt írom le, amit hallottam.
- Az állati eredetű termékek, a túlzottan magas zsír- és fehérjetartalom miatt savas irányba tolják el a test savbázisegyensúlyát. A tartósan savas állapot különböző negatív hatással van a szervezetre.
- Az az érv semmit sem bizonyít, hogy mit fogyasztunk évezredek óta, hiszen az ember, az idők során, a sok extrém körülmény következtében (például jégkorszak) sok mindent elfogyasztott a túlélésért, de ez nem jelenti azt, hogy ezek az ételek valóban egészségesek, vagy hogy az emberi szervezet valóban képes azt maradéktalanul feldolgozni. Rengeteg ember például még a sok ezer év ellenére sem képes emészteni a tejet. (Laktózérzékenység és intolerancia) Például hiába tartalma a tej kalciumot, ha mellette savasít, amire a szervezet azzal válaszol, hogy a csontokból vonja ki a kalciumot. (Ami - ha jól tudom - némileg közömbösíti a savas egyensúlyt.)
- Az ember az egyetlen állat, amely kitolja a tejfogyasztást felnőttkorban is. (A cicáknak/más állatoknak is az ember adja, és a legtöbb macska - az emberhez hasonlóan -, nem emészti jól a tejet.) És még csak nem is a saját fajunk tejét isszuk, hanem egy másik fajét.
- Bizonyos kor után a szervezet nem termel már laktáz enzimet, ezért rosszul emésztjük a tejben lévő laktózt.
- Az anyatej az újszülött növekedését segíti elő. Egy kifejlett szervezetnek erre már nemigen van szüksége, ezért erre rosszul is reagálhat. Ezért számos kutatás a rákos megbetegedésekkel hozta összefüggésbe a megnövekedett tejfogyasztást.
Az, hogy évezredek óta fogyasztjuk még nem egy nyomós érv, de igazad van. A világ változik és az emberek szeretnek új dolgokat kitalálni és mást hibáztatni dolgok miatt. Pl a tejet az elhízásért. A hülyeség is gyorsan terjed és sajnos többször hallottam vitában védekezésként, hogy "mindenki abban hisz amiben akar". Ilyen hozzáállást nem lehet megváltoztatni.
A kedvencem a tehén is tejet iszik, azért ilyen kövér. Nem, a tehén vizet iszik. Borjúként iszik föcstejet pár napig, de az összetételében egészen más, mint a sima tej, attól fejlődik. Utána pedig már mű tejporos vizet iszik majd sima vizet. A laktóz intolerancia valóban egy modernebb keletű dolog, de ezt nem a tej okozza, hanem a genetika, amiről sokan szeretnék azt hinni, hogy az ősemberek óta nem változik, ezért úgy kéne élnünk (táplálkoznunk), mint nekik, de ez nem igaz, a gén készletünk változott, a humán genom nem felépítése nem egységes vagy állandó, a bázispár különbségek tökéletesen elegendőek ahhoz, hogy változatos tulajdonságokat, problémákat okozzanak.
"a tehén is tejet iszik, azért ilyen kövér." haha :D ezt még nem hallottam de nagyon jó :D
köszi a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!