Duci lányok, milyen oka vagy okai vannak annak, hogy súlytôbbletet halmoztatok fel?
Én világéletemben 62 kg voltam a 165 centimhez, ezzel ballagtam el 8.-dik osztályból is. Nem voltam csontsovány, de nem is voltam kövér.
Amikor 9.-dikbe felkerültem, elkezdtem hízni. Fogalmam sincs, mi váltotta ki, többet mozogtam ott, ugyanannyit ettem, de híztam. 10.-dik osztályra 85 kg voltam, egy év alatt feljött 23 kg. Utána valamiért kórházba kerültem, és ott kiderült, hogy nagyon rendszertelen a ciklusom, volt, hogy meg se jött. Felküldtek Szegedre, ott kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, na, se 1-es, se 2.-es típusú, inkább itt az volt a gond, hogy a bevitt cukrot a szervezetem 3 óra elteltével kezdte el lebontani. Nyilván ezért is híztam meg... Kaptam gyógyszert, elhagytam a cukrot, este 17 után csak gyümölcsöt ettem, napi fél órát mozogtam, egyébként minden mást ugyanúgy ehettem, kivéve a sajtot, mert utána rosszul lettem. 4 hónap alatt lefogytam 71 kg-ra, azóta ezt tartom.
Ki mondta, hogy szebb? Direkt írtam is a kérdésben hogy nem bántásból kérdezem. Arra vagyok kíváncsi másoknál hogy zajlott le a folyamat.
Mellesleg én is duci vagyok.
Ne haragudj, de nagy bajok lehetnek belül ha ilyen frusztráltan reagálsz.
Helytelen étkezés ennyi!
És nem a súly számít hanem a testzsírszázalék!
Nem volt hirtelen :D Bébi koromat kivéve sosem voltam vékony, de még csinosan normális sem. Rengeteget ettem, szénhidrátosan és zsírosan, ebből az utóbbi az, ami nekem roppant fontos, így ezen sosem változtattam és nem is tervezem :) Stagnáló, pazarló típusú a szervezetem, ennek köszönhetően évtizedekig tartott, míg 25 kilós felesleget halmoztam fel, fogyni sem könnyű (mivel nekem sok étel kell és lusta vagyok), de azért sokkal gyorsabb, mint hízni, amennyiben csinálom és nem stagnálok, de nagy felesleggel s a megfelelő módszerrel könnyen s élvezetesen ment.
A súlyfeleslegen lehet változtatni, az nem gond, de ha nem 35 évesen tanulom meg, hogy hogyan kéne megfelelően táplálkoznom, az azért jó lett volna :(
Alkatilag amúgy strammok vagyunk a családban, van váll meg csípő, törékeny alkat a fasorban sem. Anyám tavasztól őszig napi sok órát dolgozott a kertben (de egyszer még decemberben is ásta a kemény feketeföldet sok órán át, én speciel félóra alatt kikészültem. én se voltam gyönge, de az ásás túl nehéz volt számomra. tényleg, a kertünkben azért én is égettem kalóriát mozgással...) s alig evett, akkor fogyott is pár kilót fél év alatt, ami télen visszament, töredék evéssel, mint amit én nyomtam évi 1 kg hízás mellett. Extrém takarékos szervezete lehetett.
Nekem normális, bár stagnáló szervezetem van (tél vagy nyár, sok van kevés mozgás, ez sosem változtatott a súlyomon), abszolút rajtam múlik, mit kezdek vele. Izmosodni akarok (most már azért ideje gyúrni így 40 felé, ha már eddig nem) s még van szálkásodnivalóm is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!