Hogyan fogyhatok ennyi idő alatt 7-9kg-mot?
Sziasztok! Jelenleg 62kg vagyok és 169cm. Mostanában nagyon eltunyultam, mivel nem sportolhatok és feljött egy kis felesleg. Szeretnék lefogyni 55-53kg-ra, mert anny voltam és így nem igazán érzem jól magam.
Igazából időm van, nyárig szeretném elérni, ami 6 hónap. Ennyi idő alatt lehetséges csupán diéta segítségével és könnyű, itthoni edzéssel (hasprés stb...) elérni a kívánt súlyt?
Az evéstől viszont félek. Hogyan álljam, hogy ne egyek egy-egy csokit vagy egy finom pörköltet? Ha két hétig csinálnám, akkor szerintem már kevésbé kívánnám. Segíthet, hogy most két hétig kórházban leszek, ahol közismert, hogy nem túl kalóriadús az étkeztetés?
Minden segítségért hálás köszönet!
Igazából nem vagyok nagy evő, sőt, keveset eszek. A gond ott van, hogy apukám és mostohaanyám már szinte túlsúlyosak (sőt), mert ők imádnak enni. És nagyon kalóriadús az étkezésem. Én viszont így nem érzem jól magam, mert pár évvel ezelőtt még vékony és sportos voltam, ráadásul sokkal egészségesebb is. Most sem vagyok kövért, de nekem ez így nem jó és változtatni akarok.
Egyébként reálisak a célkitűzéseim? Gyümölcsöket és zöldségeket milyen mértékben szabad enni illetve mi az amit mérsékelni kell?
Szerintem sikerülhet. Csak nagyon oda kell figyelned mit és mennyit eszel. Van egy kalóriabázis nevű oldal ami nagyon sokat segített nekem is.
Sok sok húst egyél főleg halat és csirkét de bármit amiben magas a fehérje.
És fogyassz fehér kenyér helyett inkább barna v. rozs kenyeret. Rengeteg praktikát találhatsz a neten táplálkozással kapcsolatban. Kerüld az alkoholt és az üdítőket. Helyette vizet igyál.
És elég nehéz megállni az édességet, nekem is az volt a legnehezebb de a magas kakaótartalmú csokik szerintem finomak és nem hízlalnak
Ami még nagyon fontos sose zabáld tele magad sokszor egyél keveset és a reggelit sose hagyd ki.van egy mondás ami nagyon jó :Regelizz bőséggel, ebédedet oszd meg barátaiddal, vacsorádat ellenségeddel.ezen kívűl hat után már ne nagyon egyél
És tervezz előre,hogy mit fogsz enni holnap így lesz benne egy kis élvezet is
Mozogni pedig nagyon sokat kellene. A futás nagyon jó akár egy héten egyszer de menj el. Ott van még a kardio. Youtubeon rengeteg video van fennt és remekül átmozgat. Sok szerencsét, kitartást :)
Köszönöm utolsó :)
A térdem túl van egy műtéten és még egy vár rá, így a futás nem túl jó ötlet, de arra gondoltam, hogy térdkímélő feladatokat keresek fenékre, hasra, combra, biztosan az is több, mint a semmi :)
Esetleg tudsz más praktikát is, ami nem terheli meg anyagilag a családot? :)
A zöldség és gyümölcs olcsó és nagyon jó.
És mindig van valamelyiknek a szezonja szóval nem unod meg.
A neten fennt van egy kép amit ha beírsz googleba tuti kiadja. Kockahas egy hónap alatt, ez a címe. Nem lesz kockás hasad de nagyon jól átmozgatja a hasad és összesen húsz perc az egész. A szúlyzós edzés is nagyon jó csak a kondi drága.
Ami még fontos hogy kerüld a zsíros ételeket. A sült krumpli, rántott hús és szinte az összes rántott dolog tele van zsírral mivel felszívja magába. Inkább grillezz vagy sütőben süsd meg egy kis olíva olajjal ami drágább, de megéri.
Bármi eszembe jut írhatsz és várom a kérdéseid :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!