Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ketogén diétázók?

Ketogén diétázók?

Figyelt kérdés
Segítséget, ill. tapasztalatokat szeretnék kérni. Kipróbáltam a ketogén diétát (kb. 50 gr CH/nap), teljesen jól bírtam, de 10 nap alatt majdnem 4 kilót fogytam. A kcal bevitelem kb. 1600-1800 volt. (BMR 1500, testsúlytartás kcal értéke kb 1800). A 10 nap alatt kb. 4-szer kardióztam. Tehát kizárt, hogy a kcal deficit miatt fogytam volna ennyit. Eléggé megijedtem a hirtelen nagy ütemű fogyás miatt...mivel még nem volt ketophan tesztem, aztán abbahagytam a diétát pár napra. Pár nap alatt megállt a fogyás, és kis mértékű "hízás" volt. Örülök, hogy nincs semmi bajom, és újra kezdtem a diétát és már van ketotesztem is:) Ma van a harmadik nap, a teszt erős rózsaszín, (középső kocka), és megint rohamosan fogyok, napi 40 dekákat. A tápanyag megoszlás (kb.): zsír 67%, fehérje 23%, Ch 10%. Szuperül érzem magam, semmi fáradtság, és negatív tünetem nincs. Kérdésem, hogy normális ez a nagy mértékű fogyás? Másnál is így volt/van? Mit csináljak, hogy kicsit lassítsam a fogyást, emeljek egy kicsit a kcal mennyiségen? De miből, zsírból? Ch-t nem akarom emelni, mert így sem sötétlila a tesztem.
2015. dec. 15. 09:38
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
0%
""Kaki
2015. dec. 15. 10:48
 12/31 A kérdező kommentje:
Azért használunk itthon rizstejet, mert az egyik gyerek tejérzékeny, ez adott volt. A kv is adott, ezt nem hagyom el. A 3 ch-s kávékapszula maradhat? És ha a rizstejet lecserélem egy házilag készített lightos mandulatejre, abból mehet a kávénkénti 10 mili?
2015. dec. 15. 10:54
 13/31 anonim ***** válasza:
Bármi mehet, mondom akármilyen dogmák szerint akármilyen diétát követsz, fogyni akkpr fogysz, ha kevesebb kcal-t viszel be, mint amit felhasználsz... Ha nem dobod a kv-dba azt a 3 szem édesítőt, azon aztán semmi nem múlik, max mindenki hülyéneknéz a környezetedben mert görcsösen kínzod magadat.
2015. dec. 15. 10:58
 14/31 A kérdező kommentje:
Nem érzem kínzásnak, írtam, szuperül érzem magam. Csak szeretném jól csinálni, ha már csinálom.
2015. dec. 15. 11:02
 15/31 anonim ***** válasza:

Az pont elég érv, hogy inzulinrezisztenciám közelebb áll a "nincs"-hez, mint alacsonyhoz, az is, hogy egész életemben túlsúlyos voltam, akármilyen étrendet is követtem, bármennyit sportoltam, de amint low-carbról váltottam full ketora, leadtam 15 kilót, vagy akár lobogtathatnám az orvosi kijelentést is, mi szerint nem vagyok többé sem kényszerbeteg, és arról is, hogy az acne conglobatam megszűnt, nincs több diabétesz.

Hiheted magad bármilyen okosnak, de a tényen nem változtat, hogy nem mindenki tolerálja úgy a szénhidrátokat, ahogy te és sokan mások, van, akinek az élete és jelenje függ attól, hogy másképp étkezik. Ez nem tökéletes étrend, ez nem a tökéletes életmód, ez egy alternatíva annak, aki nem tud másképp élni, és ha ezt te képtelen vagy feldolgozni, elsiklasz a rém egyszerű érvek mellett, akkor jobb, ha inkább nem szólsz bele abba, amihez nem értesz, mert legalább nem járatod le magad az ellenkampányoddal. Ami szükséges glükóz, az elő van állítva proteinből és zsírból, valamint zöldségekből, egy grammal sem szükséges több az életben maradáshoz és teljes testi/agyi funkciókhoz.

Nagy mennyiségű szénhidráttal gyorsabban lehet izmot felszedni? Igen. Ennyi az, amivel többet tud a ketonál, minden más csak egyéni beállítottság kérdése. Majd ha valaki hozzád közelállóról kiderül, hogy nem szarul, hanem egyenesen nem tolerálja a szénhidrátokat, majd talán neked is meg fog változni a véleményed.

2015. dec. 15. 11:06
 16/31 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy támadásnak veszed a semmit...

Egy szóval nem szidtam a ketót, mindössze egy EGÉSZSÉGES ember esetében totálisan feleslegesnek tartom, mivrl semmi +t nem ad... Sajnálom ha te nem vagy egészséges, megértem, ha spéci diétára szorulsz, de ez nem változtat azon, hogy egy EGÉSZSÉGES ember esetében totál lényegtelen, hogy miből viszi be azt a mennyiségű tápanyagot persze megfelelő arányú makrokkal, amitől kcal mínuszban van és fogy, vagy kcal pluszban van és hízik. Ismerek én olyan embert, aki ketogénnal tömeget növel, konkrétan az egyik öcsém, de az önsanyargatáson kívül semmi mással nem különbözik tőlem :D

Semmi rosszat nem írtam a ketogén diétáról, mem támadom, felőlem azt eszik mindenki amit akar, csak zavar, mikor azt hiszik, hogy ez valami csodadiéta, és akkor most nem kell számolni a kcalt-és majd fogyunk akármit csinálunk..

2015. dec. 15. 11:15
 17/31 anonim ***** válasza:

Nem érzed kínzásnak ok, én mikor ketóztam hónapokig bírtam, de egy idő után elkezdenek zavarni a kis apróságok, mikor anyukád sük egy kis mákos kalácsot karácsonykor, mikor feleséged vesz 2 francia krémest, mikor csak úgy megkívánod a csokit, vagy éppen a narancsot... Esetleg meglátsz a boltban egy doboz kiwit...

Ha egészséges vagy, nem beteg, mint felháborodott barátunk, jobban jársz, ha olvasol rengeteget, nem nőklapján, hanem szakirodalomban az emészés, szervezet működéséről, vagy hiszel a testépítőknek, megtanulsz táplálkozni, kitapasztalod, mire hogyan reagál a szervezeted, ez egy hosszú folyamat, de tudatos táplálkozással többre mész, mint azzal, ha görvsösen kerülsz valamit, amit teljesen felesleges kerülnöd.

2015. dec. 15. 11:23
 18/31 anonim válasza:

10 nap alatt 4 kardió az jó. Folytasd a mozgást, és ahogy írták előttem kevesebbet egyél, mint amennyit felhasznál a szervezeted.

Nem látom értelmét a ketogén diétának, ha bírod, ha nem, hacsak nem versenyre készülsz. :)

Táplálkozz inkább tisztán, és mozogj továbbra is, annak előbb-utóbb lesz eredménye.

2015. dec. 15. 11:54
 19/31 anonim ***** válasza:
Felejtsd el a rizstejet! 30%-os tejszínt használ a kávéba, abban nagyon kevés a Ch.
2015. dec. 15. 12:32
 20/31 anonim ***** válasza:
Fúha tényleg attól a 2 csepp rizstejtől fog felborulni az élete...
2015. dec. 15. 12:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!