Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ketogén diétázók?

Ketogén diétázók?

Figyelt kérdés
Segítséget, ill. tapasztalatokat szeretnék kérni. Kipróbáltam a ketogén diétát (kb. 50 gr CH/nap), teljesen jól bírtam, de 10 nap alatt majdnem 4 kilót fogytam. A kcal bevitelem kb. 1600-1800 volt. (BMR 1500, testsúlytartás kcal értéke kb 1800). A 10 nap alatt kb. 4-szer kardióztam. Tehát kizárt, hogy a kcal deficit miatt fogytam volna ennyit. Eléggé megijedtem a hirtelen nagy ütemű fogyás miatt...mivel még nem volt ketophan tesztem, aztán abbahagytam a diétát pár napra. Pár nap alatt megállt a fogyás, és kis mértékű "hízás" volt. Örülök, hogy nincs semmi bajom, és újra kezdtem a diétát és már van ketotesztem is:) Ma van a harmadik nap, a teszt erős rózsaszín, (középső kocka), és megint rohamosan fogyok, napi 40 dekákat. A tápanyag megoszlás (kb.): zsír 67%, fehérje 23%, Ch 10%. Szuperül érzem magam, semmi fáradtság, és negatív tünetem nincs. Kérdésem, hogy normális ez a nagy mértékű fogyás? Másnál is így volt/van? Mit csináljak, hogy kicsit lassítsam a fogyást, emeljek egy kicsit a kcal mennyiségen? De miből, zsírból? Ch-t nem akarom emelni, mert így sem sötétlila a tesztem.
2015. dec. 15. 09:38
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt 50g még mindig sok kezdésnek, másrészt pedig ketogén arról híres, hogy rendkívül leesik az elraktározott víz. Amit elvesztettél ennyi idő alatt, az mind víz volt.
2015. dec. 15. 09:41
 2/31 anonim ***** válasza:

És a teszt semmit nem fog érni, az csak a vizeletben lévő ketontesteket méri, amire neked semmi szükséged, a véráramban lévő lesz az érdekes, szóval ha az a célod, hogy lilában maradj, 2-3 hét múlva erősen csalódott leszel, mikor semmit nem fog mérni már a csík.

Mellesleg mit eszel egy nap, hogy 50g a szénhidrátbeviteled? Csak azért, mert nekem 18, és már így is indokolatlanul sok zöldséget eszek.

2015. dec. 15. 09:43
 3/31 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy kb.8-10 kiló feleslegem van, nem 30, amiből könnyebben mennek a mínuszok.
2015. dec. 15. 09:43
 4/31 A kérdező kommentje:
nekem a napi 3 kávé dobja meg kevés rizstejjel. Egy kapszulában 3 ch van, ugye a három adagban már 9, illetve kb összesen 35 mili rizstej az 5 ch, ez 14 ch összesen
2015. dec. 15. 09:48
 5/31 A kérdező kommentje:
tegnap előtt 45 ch volt, tegnap 39
2015. dec. 15. 09:49
 6/31 anonim ***** válasza:
100%

kiurult az izomzatodbol a glikogen, meg a glikogenhez kapcsolt viz.

Ez ilyen.

2015. dec. 15. 09:55
 7/31 anonim ***** válasza:
A rizstejjel soha nem fogsz adaptálódni, szóval low-carbot tarthatod vele, de amit csinálsz, az soha nem lesz ketogén.
2015. dec. 15. 10:43
 8/31 anonim ***** válasza:
68%

Kevesebb ch van a szervezetedben, 1 szénhidrát magával visz 4 vizet. Tehát 100gramm ch 400gramm víz = fél kg...

Maga a ketogén diéta mellesleg szerintem egy teljesen felesleges dolog.

Ch nélkül maghalsz. A szervezeted úgy van kitalálva, hogy a vércukor szint nem eshet le, különben kóma aztán halál...

Azzal, hogy nem fogyasztasz szénhidrátot, semmi mást nem csinálsz, mint arra kényszeríted a májadat, hogy + munkát végezve folyamatosan ellássa a szervezetedet elegendő glükózzal, amit glükoneogenezissel állít elő zsírból.

Ketogén diéta vagy nem ketogén diéta a lényeg ugyan az, fogyni akkor fogysz, ha kcal mínuszban vagy, csak a ketogén diéta alatt még +ban kínzod is magadat azzal, hogy egy csomó mindent kizársz a kajádból...

Egyébként egy nem ketogén de alacsony ch tartalmú diétával sportolás közben ugyan úgy le tudod üríteni a glikogén raktárakat, a májad ugyan úgy fog zsírt bontani, a híres tesztcsík ugyan úgy el fog színeződni, csak éppen nem kell kizárnod egy csomó kaját az étrendedből... Kövess akármilyen diétát a szervezeted nem fog máshogy működni, a zsír csak úgy tűnik el belőled, ha a májad lebontja mert rákényszeríted... Magával a ketogén diétával pedig nem kényszeríted arra, hogy + mennyoségű felesleges zsírt bontson, pusztán mivel egész nap nem kap ch-t ezért rá van kényszerítve, hogy a gyomor felől érkező zsírt is bontogassa egész nap.

2015. dec. 15. 10:43
 9/31 anonim ***** válasza:
Már a testépítő kategóriában is tudattad, hogy egy ökör vagy, legalább innen maradj távol.
2015. dec. 15. 10:46
 10/31 anonim ***** válasza:
0%
Érvekkel vitatkozz, ne kakoval dobálózz.
2015. dec. 15. 10:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!