Anya miért nem szeretné, hogy szép legyek? 14/L
Hány cm és hány kg vagy?
Amúgy meg ne anyukád legyen a hibás azért, mert gondoskodik róla, hogy egyél normálisan... Nem érdekelne, ha anorexiás lennél? Szerintem már most az vagy. Anorexia = testképzavar. Pszichiátriára akarsz kerülni? Mert szólok, evvel oda fogsz, ha nem eszel. Legjobb barátnőm is anorexiás lett, ugyanígy kezdte. Suliban nem evett semmit, otthon ki volt akadva, hogy a szülei kajával várták. Egy idő után hánytatta magát. 177 cm volt 42 kgmal. Tudod mit jelent, ha valaki így lefogy? A keringése lelassult, 80/60-as vérnyomása volt 50-es pulzussal, menzesze fél éve elmaradt, hetente sem tudott székletet üríteni, veszélyben volt a gyomra, tüdeje, szíve egyaránt. A hülyeségének hála 2,5 hónapot a gyermekpszichiátrián töltött, ahol elég szigorú körülmények közt kényszerítették, hogy megegye amit elé tettek. Én láttam, láttam mennyit szenvedett, sírt. Nem akarlak ijesztegetni, de gondold meg hogyan dobálózz a szavakkal!! Esetleg youtubeon nézz ilyen videókat. Talán majd elrettent a koplalástól. Napi 5x tessék keveset enni, reggelire egy szendvics (mondjuk teljes kiőrlésű kenyérből, zsemléből), tízóraira elég egy gyümölcs vagy kakaó, ebédre amit anyukád főz (esetleg kérd meg, hogy gyakrabban csináljon főzeléket, húsok mellé sok zöldséget tegyen, krumpli helyett salátát) uzsonnára egy joghurt és vacsorára elegendő egy leves, vagy 2 szelet kenyér. Én évek óta így étkezek. Emellett tessék sportolni! Bicajozás, kiadós séta a legjobb, esetleg iskolai csapatban, foci, kézi, bármi. Na ilyen életmód mellett LEHETETLEN elhízni! Nem koplalni kell, hanem egészséges életmódot folytatni.
#21: És? :) A cikk pont azt mondja, hogy tiniknél az eddigi módszer jó. Amúgy az új módszer BMI-ben mérve mondjuk eltér négy tizedet fel-le. És? Fél BMI-vel éppen át lehet esni egy határon de az nem tud súlyos lenni. Egy kategória az 1-4 BMI.
Amiről konkrétan szó van, a 18, az a mérsékelten sovi kategória, nem pedig a kóros.
Egyébként a cikkben említett új számítással a magas lányoknál a BMI nő, tehát például 50 kg 165 cm mellett az eddigi számítás szerint kissé alultáplált, az új szerint egészséges.
na most megnéztem a saját bmi-met és 21. én sokat sportolok, és bár nem vagyok tökéletes, szerintem okés vagyok,és nem tartom soknak a súlyomat. szerintem a 20-as bmi ebből kifolyólag teljesen jó kell hogy legyen. így aggodalomra semmi ok.
csak arra figyelj, hogy ne kenyereket meg tejtermékeket egyél, hanem korszerűen táplálkozz. meg persze sportolj. és éhezni nem szabad. egyél sok tojást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!