Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Anya miért nem szeretné, hogy...

Anya miért nem szeretné, hogy szép legyek? 14/L

Figyelt kérdés
Annyira fáj... 20 BMI, mégis ha szembejön velem egy fiú az utcán, nem az van az arcára írva, hogy "hűha, ennek a lánynak ideális testsúlya van", hanem, hogy "na, már megint itt egy rozmár". Igazából én sem akkor kapok sírógörcsöt, amikor ráállok a mérlegre, inkább, mikor lemérem a testrészeimet, és ha belenézek a tükörbe, s egy tehén köszön vissza... 70 cm a derékbőségem - oldalháj a köbön -, széles csípőm van, vastag combjaim. Nem érdekel ha anorexiás leszek, nem érdekel ha nem érdekel, ha legyengül a szervezetem, nem érdekel semmi! Nem akarok mást, csak fogyni, fogyni, fogyni! Le akarok fogyni. Az iskolában nem eszek semmit, de így is, mikor hazaérek, anya már őrült nagy dózisú étellel vár, és ha azt merem neki mondani, hogy nem vagyok éhes, elkezd ordítani. Az a fajta ember, akinek a szeretet az evésben nyilvánul meg. Még ott van a vacsora és az uzsonna is, amik szintén "kötelezőek". Ő azt mondja, hogy gyönyörű vagyok. Hát persze, hogy így gondolja, hisz általánosságban minden szülő a saját gyermekét tartja a legszebbnek, de a vak is látja, hogy disznó vagyok. Nem napi 200 kcal-t akarok enni, hanem mondjuk 1200 at, persze ez szerinte halálosan kevés. Mit csinálhatnék???
2015. dec. 1. 20:15
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
0%

#17:

[link]

2015. dec. 1. 23:02
 22/34 anonim ***** válasza:
Szerintem szép vagy. :) Úgyhogy nyugi.
2015. dec. 1. 23:55
 23/34 anonim válasza:
88%

Hány cm és hány kg vagy?

Amúgy meg ne anyukád legyen a hibás azért, mert gondoskodik róla, hogy egyél normálisan... Nem érdekelne, ha anorexiás lennél? Szerintem már most az vagy. Anorexia = testképzavar. Pszichiátriára akarsz kerülni? Mert szólok, evvel oda fogsz, ha nem eszel. Legjobb barátnőm is anorexiás lett, ugyanígy kezdte. Suliban nem evett semmit, otthon ki volt akadva, hogy a szülei kajával várták. Egy idő után hánytatta magát. 177 cm volt 42 kgmal. Tudod mit jelent, ha valaki így lefogy? A keringése lelassult, 80/60-as vérnyomása volt 50-es pulzussal, menzesze fél éve elmaradt, hetente sem tudott székletet üríteni, veszélyben volt a gyomra, tüdeje, szíve egyaránt. A hülyeségének hála 2,5 hónapot a gyermekpszichiátrián töltött, ahol elég szigorú körülmények közt kényszerítették, hogy megegye amit elé tettek. Én láttam, láttam mennyit szenvedett, sírt. Nem akarlak ijesztegetni, de gondold meg hogyan dobálózz a szavakkal!! Esetleg youtubeon nézz ilyen videókat. Talán majd elrettent a koplalástól. Napi 5x tessék keveset enni, reggelire egy szendvics (mondjuk teljes kiőrlésű kenyérből, zsemléből), tízóraira elég egy gyümölcs vagy kakaó, ebédre amit anyukád főz (esetleg kérd meg, hogy gyakrabban csináljon főzeléket, húsok mellé sok zöldséget tegyen, krumpli helyett salátát) uzsonnára egy joghurt és vacsorára elegendő egy leves, vagy 2 szelet kenyér. Én évek óta így étkezek. Emellett tessék sportolni! Bicajozás, kiadós séta a legjobb, esetleg iskolai csapatban, foci, kézi, bármi. Na ilyen életmód mellett LEHETETLEN elhízni! Nem koplalni kell, hanem egészséges életmódot folytatni.

2015. dec. 2. 00:45
 24/34 anonim válasza:
Cukros üdítőket kerüld, igyál minél több vizet. Zöldség-gyümölcs minden mennyiségben. Reggelire ehetsz müzlit is, vagy vacsorára. Ja és a reggelit semmiképp sem ajánlatos kihagyni, mert könnyen rosszul lehetsz, ha leesik a cukrod. /előző voltam/
2015. dec. 2. 00:49
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Anorexia - kezeletlenül HALÁLOS!!! betegség. Egész komolyan! Azonnal pszichológusra van szükséged, hogy anyukád, akinek teljesen igaza van, ne a temetőbe járjon utánad.
2015. dec. 2. 06:21
 26/34 anonim ***** válasza:
41%
14 évesen még nem vagy nő, tehát ne tetszelegj magad előtt, agyilag pláne. Inkább mozogj és sportolj jóval többet, mint eddig, hiszen attól hízol, hogy jóval többet eszel,mint amennyit a napi mozgással ledolgoznál. Úgy is fordíthatjuk, hogy lusta disznó vagy. Aztán meg nézz körbe a családodban, elsősorban a nagyszülőknél, soványság-elhízottság, alkati sajátosságok stb. tekintetében. Nagy valószínűséggel rájuk fogsz hasonlítani s az öröklött elemekkel szemben semmit nem tudsz csinálni. Márpedig a széles csípő és vastag combok ebbe az irányba mutatnak: vénuszi alkat.
2015. dec. 2. 08:53
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki, hogy anyukád azt mondja gyönyörű vagy... Én világéletemben azt hallgattam, hogy nagy a seggem és micsoda koca vagyok (165/65), így elsőnek felhíztam 90 kg-ra, majd lefogytam 45-re és anorexiával kezeltek. Ne akarj te is ilyen sorsot, egy kínai kaját nem tudok megenni mert azonnal fosok-hányok, úgy tönkretettem magam hogy életem végéig fűszerek és finom ízek nélkül KELL élnem, mert azonnal kikészül a gyomrom.
2015. dec. 2. 10:36
 28/34 anonim ***** válasza:

#21: És? :) A cikk pont azt mondja, hogy tiniknél az eddigi módszer jó. Amúgy az új módszer BMI-ben mérve mondjuk eltér négy tizedet fel-le. És? Fél BMI-vel éppen át lehet esni egy határon de az nem tud súlyos lenni. Egy kategória az 1-4 BMI.

Amiről konkrétan szó van, a 18, az a mérsékelten sovi kategória, nem pedig a kóros.

Egyébként a cikkben említett új számítással a magas lányoknál a BMI nő, tehát például 50 kg 165 cm mellett az eddigi számítás szerint kissé alultáplált, az új szerint egészséges.

2015. dec. 2. 19:27
 29/34 anonim ***** válasza:
(dehogy mérsékelt, még csak az sem, hanem enyhe)
2015. dec. 2. 19:28
 30/34 anonim ***** válasza:

na most megnéztem a saját bmi-met és 21. én sokat sportolok, és bár nem vagyok tökéletes, szerintem okés vagyok,és nem tartom soknak a súlyomat. szerintem a 20-as bmi ebből kifolyólag teljesen jó kell hogy legyen. így aggodalomra semmi ok.

csak arra figyelj, hogy ne kenyereket meg tejtermékeket egyél, hanem korszerűen táplálkozz. meg persze sportolj. és éhezni nem szabad. egyél sok tojást.

2015. dec. 2. 21:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!